AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

AddisAbabaBand (DK) - Photo: HeadQuarters

Photo: HeadQuarters

AddisAbabaBand (DK)

21:00

125
Martin Robert Madsen (drm) Jens Peter Møller (b) Mikkel Govertz (g) Jesper Rasmussen (g) Benjamin Lesak - (org, synth) Preben Kaels (perc, vio) Feike van der Woude (perc) Olaf Brinch (t-sax) Christian Tscherning (trb) Marco Dania (sax, fl) Lasse Enøe (sax) Scott Westh (trp)

AddisAbabaBand - En Kosmisk Rejse Gennem Funk og Afrikanske Rytmer

Træd ind i en verden, hvor musik bliver til en eksplosiv cocktail af rytmisk energi og grænseløs kreativitet. Velkommen til AddisAbabaBand, et unikt og ambitiøst 12-mands orkester, der i over et årti har sat ild i dansegulvene med deres intenst svingende musik.

AddisAbabaBand er et kosmisk fartøj, hvis brændstof er stramme beats og kollektiv improvisation. Bandet tager dig med på en musikalsk rejse, hvor en skarp og sammentømret hornsektion støttes af en superswingende bass / guitar / keyboardgruppe, alt sammen på en bund af besnærende rytmer. Med denne besætning garanterer AddisAbabaBand en fest der varer hele natten.

Genrer som funk, jazz og hiphop smelter sammen med en variation af afrikanske stilarter som Afrobeat, Highlife og Ethiojazz. Musikken spænder bredt, fra stringent funky stramhed til vuggende og gyngende grooves, ofte med elementer af humoristisk løssluppenhed, der løfter musikken og tvinger publikum på dansegulvet. Det er en musikalsk oplevelse, der appellerer til både krop og hjerne og tager lytteren med på en rejse, som de aldrig har oplevet før.

Liveoptrædener

AddisAbabaBand er et band, der i udpræget grad lever i live-situationer. Siden 2010 har denne ustyrlige musikalske bastard af et orkester spillet over 130 koncerter - bla. på GrimFest, Aarhus Jazz Festival, Copenhagen Jazz Festival, Spot Festival, på regionale spillesteder landet rundt, i dagligstuer, samt turneret i Ghana og Holland. Udover dette har AddisAbabaBand udgivet to studieplader, en liveplade og en EP. Albummet ”II” der udkom i 2019, modtog en præmiering fra Statens Kunstfond og bandet blev nomineret til Carl-prisen i kategorien ”Roots” for musikken på pladen. I 2018 kunne de opleves på Roskilde Festival.

AddisAbabaBand eksperimenterer konstant med nye genreblandinger, og anderledes musikalske virkemidler. Publikum kan forvente at blive suget ind af orkestrets smittende energi, og uanset hvor længe showet varer, har folk altid lyst til mere!

Kulturudveksling og respekt for tradition

AddisAbabaBand er ikke kun et musikalsk kollektiv, det er også en platform for kulturudveksling. Bandet har gennem årene optrådt med gæstemusikere fra forskellige dele af verden, herunder Zimbabwe, Burkina Faso og Ghana, og bandet har en dyb forbindelse til musikmiljøer i disse regioner. Denne udveksling og respekt for forskellige musikalske traditioner har været en kilde til inspiration, der giver musikken en unik dybde og nuance.

Tag del i denne musikalske rejse med AddisAbabaBand, og opleve deres uovertrufne energi, hvor grænser bliver udvisket, og verden bliver til et dansegulv. Et band, der ikke blot skaber musik, men også skaber forbindelser mellem kulturer og traditioner gennem deres lidenskab for musik og respekt for mangfoldighed. Velkommen til AddisAbabaBand - hvor musikken transcenderer grænser og bringer mennesker sammen i et eksplosivt fyrværkeri af lyd og bevægelse.


Se mere her #1


Arrangør
HeadQuarters
28 11 71 44
KØB BILLET Billetinfo
Entré 125 kr.
Forsalg 125 kr. Entré i døren 150 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C