AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Vilnius JJAZZ Ensemble & Kemaca (DK/LT) - Photo: Kristina Petrikonyte

Photo: Kristina Petrikonyte

Vilnius JJAZZ Ensemble & Kemaca (DK/LT)

14:00

ADV
Kenneth Dahl Knudsen (b), Matias Fischer (drm), Vilnius JJAZZ Ensemble: Simonas Šipavičius (b-sax), Jievaras Jasinskis (trb), Valentas Mãrozas (trb), Kamilė Makarevičiūtė (trb), Povilas Jurkŝa (trb), Apolinaras Dubaruskas (trp), Dominykas Vyšniauskas (trp), Mindaugas Vadoklis (trp), Laurynas Lapė (trp), Apolinaras Dubaruskas (trp),Liutauras Janušaitiš (sax),Leonardas Pilkauskas (sax), Domantas Razmus (drm), Artūrs Duckis (b), Pranas Kentra (g), Gediminas Strupinskas (key)

Anti Robotic Dance Music - Kemaca & Vilnius JJAZZ Ensemble 

Træd ind i en verden af musikalsk ekstase og udforskning, når Vilnius JJAZZ Ensemble og Kemaca forener deres kræfter på Aarhus Jazz Festival. Denne koncert byder på to unikke afdelinger, der tager publikum med på en rejse gennem jazzens mangfoldighed og fremtidens lydlandskaber.

Vilnius JJAZZ Ensemble

Litauens jazzscene undergår en spændende udvikling, og med i front for den udvikling finder vi Vilnius JJAZZ Ensemble, der indtager scenen i første del af koncerten. Vilnius JJAZZ Ensemble brød igennem på musikscenen i 2022 med deres debutalbum "American Stories", der satte en ny standard for litauisk big band jazz. Ledet af den talentfulde litauiske komponist Jievaras Jasinskis, tager ensemblet publikum med på en rejse gennem jazzens mangfoldighed og nyskabelse. Med deres kompositioner, skabt af bandets 13 komponister, udforsker Vilnius JJAZZ Ensemble jazzens grænseland og præsenterer publikum for en unik lyd, der kombinerer elementer fra contemporary music, rave og techno.

Auto Robotic Dance Music - Kemaca & Vilnius JJAZZ Ensemble

Efter Vilnius JJAZZ Ensemble skifter vi gear og bevæger os ind i fremtidens lydunivers med Kemaca aka. Kenneth Dahl Knudsen og Matias Fischer. Kenneth Dahl Knudsen, har skabt værket "Anti Robotic Dance Music" – en komposition, der redefinerer essensen af dansemusik. Anti Robotic Dance Music udfordrer konventionerne og den autogenererede musik i en verden, hvor mennesket kæmper mod algoritmer og robotter.

Sammen med Vilnius JJAZZ Ensemble vil Kemaca tage dig med på en rejse ind i fremtidens natteliv, hvor musikken er menneskelig og indeholder elementer som fraseringer, mikrorytmer og øjeblikkelig dynamik, der ikke kan genskabes af maskiner. Koncerten slutter med en fælles jamsession med spontane musikalske dialoger, blanding af stilarter og inspiration.

Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival

Traditionen tro inviterer Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival.

Musikhuset Swinger i dagene 12. til 19. juli og fylder scenerne i og omkring Musikhuset samt foran KISSA i Musikhusparken med skøn jazz fra ind- og udland. Glæd dig til masser af formidabel gratis live jazz, entrékoncerter med sublime jazznavne og masser af god stemning.

Musikhuset Swinger er en forlængelse af Ridehuset Swinger, som Aarhus Jazz Orchestra har arrangeret i mere end 30 år, og som rykkede ind i Musikhuset i 2022 på grund af byggeriet foran ARoS.


Arrangør
Aarhus Jazz Orchestra
30 24 06 62
Co-Arrangør
Musikhuset Aarhus
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C