AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

ABENEKO & THE POSITIVE MIND (TZ) - Photo: HeadQuarters

Photo: HeadQuarters

ABENEKO & THE POSITIVE MIND (TZ)

20:00

125
Ally Omary Chacha, (perc, voc) Salum Hamad Kwaro (DJ & performer) Isack Peter Abeneko (sax, g, voc) Abdallah Juma Membe (drm) Abuu Saidi Masika (b) Shabani Mugaso (k)

Musik om fred og kærlighed

Dette er en Peace and Love-turné som går fra Dar es Salaam ud i verden for at sprede budskabet om fred og kærlighed. Fra den nye musik, som handler om krig: Krig er en ødelæggende realitet i mange dele af verden og forårsager enorme lidelser og ødelæggelse for utallige uskyldige børn og kvinder. Fra Ukraine til Gaza, Congo og mange andre steder mærker de mest sårbare krigens rædsler. 

Det er nødvendigt, at vi står sammen som et globalt samfund for at sætte en stopper for disse meningsløse konflikter og stræbe efter fred. Krigens indvirkning på børn og kvinder er særligt hjerteskærende, da de ofte er de mest berørte af vold, fordrivelse og traumer. 

Som musikere går vi forrest og siger, at vi må hæve vores stemmer og kræve en ende på de lidelser, som krig forårsager. Det er på tide at prioritere alle menneskers velbefindende, især dem, der er mest udsatte. Lad os arbejde hen imod en verden, hvor konflikter løses gennem dialog og forståelse i stedet for gennem blodsudgydelse og ødelæggelse. Sammen kan vi gøre en forskel og skabe en bedre fremtid for de kommende generationer. Fred er mulig, og det begynder med, at vi hver især siger fra over for krig og går ind for en mere fredelig verden. Lad os stå sammen i jagten på fred og retfærdighed for alle.

Abeneko & The Positive Mind ledes af @abeneko_, en tanzaniansk moderne liveperformer, sanger, sangskriver, guitarist og koreograf fra Dar es Salaam. Abeneko & The Positive Minds musik er en fusion af moderne østafrikanske beats, herunder singeli-melodier, funk og afro-fusion kombineret med traditionel dans og rytmer. Deres musik har til formål at fremme tanzaniansk traditionel og moderne musik, dans og kultur. 

Abeneko & the positive mind har optrådt på store festivaler rundt om i Østafrika, herunder @sautizabusara @bayimbafestival og @karibumusicfestival samt på turnéer i Tanzania, Zanzibar, Kenya, Uganda, Tyskland, Danmark, Finland og USA. 

Bandet er kendt for deres energiske og vidunderlige liveoptræden med historiefortælling, underholdning og stærke budskaber, der omhandler forskellige emner i samfund og kultur. 


Se mere her #1


Arrangør
HeadQuarters
28 11 71 44
KØB BILLET Billetinfo
Entré 125 kr.
Forsalg 125 kr. Entré i døren 150 kr

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C