Beskrivelse

Petri-Mazur-Murray – Nye Spor (DK/BR)

Michala Petri (rec), Daniel Murray (g), Marilyn Mazur (perc)

Musikalsk rejse gennem brasilianske landskaber

Michala Petri – den førende blokfløjtespiller gennem årtier – tager os med på en ny musikalsk rejse til ”Terra do Brasil” gennem musik af Antonio Carlos Jobim, Ernesto Nazareth, Egberto Gismonti, Heitor Villa-Lobos og Hermeto Pascoal m.fl.

To topmusikere ledsager Michala Petri på rejsen: den unge brasilianske guitarist og komponist Daniel Murray og den prisbelønnede percussionist og komponist Marilyn Mazur.

Daniel Murray er et naturtalent, der i en tidlig alder etablerede sig som en mester i fortolkning af Tom Jobims musik og som den førende guitarstemme i nutidig brasiliansk musik.

Marilyn Mazur bevæger sig trygt i mange musikalske sammenhænge, har modtaget flere jazzpriser og har turneret med Miles Davis. Med sin ekstraordinære evne til at leve sig ind i musikken og sin opfindsomme brug af percussion farver hun lydlandskabet fra det diskrete til det eksplosive  og matcher sine to medspillere til perfektion.

Først nu – to år efter live-indspilningen af CD’en Brazilian Landscapes i Koncertkirken på Blågårds Plads i foråret 2017 – har de tre travle musikere fundet tid til at mødes for at give koncert med musikken på albummet, som går på opdagelse i den brasilianske musik og undersøger bossanovaens oprindelse.

Den brasilianske musik kan bedst beskrives med det portugisiske ord ”saudade” som blander længsel, tristhed og erindring.

Koncerten er en af tre Nye Spor-koncerter under festivalen. Se også onsdag 17. juli kl. 20.00 Århus Sinfonietta (Helsingør Theater) og fredag 19. juli kl. 19.00 AUT's Confrontations and Conversation (USE studio).


www.ourrecordings.com

www.marilynmazur.com

danielmurray.com.br/english.html

Line-up

Line-up

Michala Petri (rec), Daniel Murray (g), Marilyn Mazur (perc)

Media
  • Petri-Mazur-Murray – Nye Spor
  • Petri-Mazur-Murray – Nye Spor

Fotograf: Svend Withfelt (cover), Lis Kasper

Info

Info

13/07/2019

20:00 - 22:00
Entré Kr. 190
Studerende og unge under 25 år 160 kr.
Medlemmer af AUT og Århus Sinfonietta 160 kr.
Forsalg på billetten.dk.
Salg i døren fra kl. 19.00.

Køb billet


Koncertsted

Helsingør Theater
Den Gamle By
Viborgvej 2
DK-8000 Aarhus C
(+45) 62 12 31 88
tij@dengamleby.dk
www.dengamleby.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk
Co-Arrangør
AUT & Århus Sinfonietta