Beskrivelse

The Blakey Project - Kristin Korb (DK/SE/US)

Jesper Riis (trp), Karl-Martin Almqvist (t-sax), Søren Møller (p), Kristin Korb (b-voc), Karsten Bagge (drm)

Hyldest til en legendarisk trommeslager

2019 er året, hvor trommeikonet Art Blakey kunne være fyldt 100 år. I den anledning har Kristin Korb samlet et internationalt All-Star-Band som en hyldest til Art Blakey og hans orkester Jazz Messenger.

Blakey var kendt for at presse sine musikere til det yderste og opfordre dem til at skrive deres egen musik og spille den med passion og dynamik. De unge løver, der var en del af Blakeys gruppe, blev senere nogle af de største navne i jazzen.

Kristin Korbs Blakey Project tog sin begyndelse, da Gladsaxe Jazz Festival tog kontakt til Kristin med ønsket om en speciel koncert til deres festival i 2018 og med lovning på en indspilning af projektet.

Kristin lyttede til sine CD'er med Jazz Messenger og fandt, at der var stor mangel på bassoli, vokale indslag og en generel mangel på kvinder i jazzen. Det var derfor en oplagt idé at lade Jazz Messengers musik blive grundlaget for Gladsaxe-projektet.

Nye arrangementer blev skabt med respekt for traditionen uden at kopiere eller eftergøre, hvad Blakeys musikere udførte til perfektion.

Pianist Søren Møller har lavet en del af de nye arrangementer til koncerten. Derudover bliver der en række andre overraskelser – også af vokal art – som vi kan glæde os til.

Koncerten er en del af markeringen 100 år med jazz i Aarhus og gennemføres med støtte fra William Demant Fonden, CAC Fonden og Nordea-fonden "Vi støtter gode liv".


www.kristinkorb.com/

Line-up

Line-up

Jesper Riis (trp), Karl-Martin Almqvist (t-sax), Søren Møller (p), Kristin Korb (b-voc), Karsten Bagge (drm)

Media
  • The Blakey Project - Kristin Korb
  • The Blakey Project - Kristin Korb
Info

Info

16/07/2019

15:30 - 18:00
Fri entré


Koncertsted

Bispejazz - Bispetorvet
DK-8000 Aarhus C
(+45) 28 60 47 91
info@jazzfest.dk
www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk
Co-Arrangør
RMF (Rytmisk Musikforening)