Beskrivelse

Bill Frisell feat. Thomas Morgan & Rudy Royston (US)

Bill Frisell (el-g), Thomas Morgan (b), Rudy Royston (drm)

Americana og folk-jazz

Bill Frisells karriere som guitarist og komponist strækker sig over mere end 40 år og med mange roste indspilninger, som Downbeat har erklæret ”the best recorded output of the decade.” Seneste udgivelse fra 2018 Music IS var et længe ventet soloudspil.

Frisell har længe været værdsat som en af de mest originale guitarister til at improvisere og kendt for at blande kendte temaer ind i sine improvisationer. Han har modtaget adskillige priser i sin karriere og var den første kunstner, der fik bestilling på et værk fra FreshGrass Composition Commission til bevarelse og støtte for ”grass root”-musik.

Det er indlysende, hvorfor Bill Frisell netop har valgt Thomas Morgan og Rudy Royston til trioformatet. De to musikere er altid klar til en spontan musikalsk rejse med Frisell. Begge musikere har dyb forståelse og fornemmelse for hans kompositioner og for de pop-, folk- og jazzstandarder, som han også gerne nyfortolker.

Trioens metode er interaktiv og konverserende og bringer publikum nye overraskelser ved hver koncert.

Bassisten Thomas Morgan er en sand improvisator og bassist i særklasse, hvis sublime spil herhjemme har kunnet høres ved koncerter og på indspilninger med bl.a. Jakob Bro, Søren Kjærgaard og Jakob Buchanans Lamentation.

Trommeslager Rudy Royston foretrækker at være fri i sit spil og kan lyde som Jack DeJohnette og Roy Hanes i en head-on-kollision med Dennis Chambers. Roystons brede percussionbaggrund og unikke forestillingsevne udstyrer ham med en stor palet af lyd, farve, rytme og kraft.

Koncerten er del af markeringen 100 år med jazz i Aarhus og gennemføres med støtte fra William Demant Fonden, CAC Fonden og Nordea-fonden "Vi støtter gode liv".


www.billfrisell.com

www.thomasmorgan.net

www.rudyroyston.com

Line-up

Line-up

Bill Frisell (el-g), Thomas Morgan (b), Rudy Royston (drm)

Media
  • Bill Frisell feat. Thomas Morgan & Rudy Royston
  • Bill Frisell feat. Thomas Morgan & Rudy Royston

Fotograf: Monica Frisell, Paul Moore

Info

Info

12/07/2019

20:00 - 22:30
Entré Kr. 250
Studerende og unge under 25 år 220 kr.
Forsalg på billetten.dk.
Salg i døren fra kl. 19.00.
Ingen pladser til kørestole. Ingen rollatorer i salen.
Køb billet


Koncertsted

Helsingør Theater
Den Gamle By
Viborgvej 2
DK-8000 Aarhus C
(+45) 62 12 31 88
tij@dengamleby.dk
www.dengamleby.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk

Genre

Mainstream/Swing

World/Latin/Folk