Guided tour – Aarhus and all that jazz (DK)


Beskrivelse

Guided tour – Aarhus and all that jazz (DK)

Carl Ancher Pedersen (guide)

En byvandring med temaet: 100 års med jazz i Aarhus

Tag med på en spændende byvandring med fokus på den lokale jazzhistorie, og se en masse af de steder, hvor der spilles jazz her og nu – og hvor der er blevet spillet jazz gennem årene, siden jazzen kom til byen lige efter 1. verdenskrig.

Hør om de store internationale, nationale og lokale navne, der gennem tiden har været med til at gøre Aarhus til en jazzby.

Og hør om Aarhus Jazz Festival, der i år finder sted for 31. gang: Hvordan det hele startede, hvordan festivalen har udviklet sig gennem årene, og hvad der fortsat gør den til en ganske særlig og årligt tilbagevendende begivenhed.

Undervejs kommer vi forbi en masse legendariske spillesteder, hvoraf nogle er lukket, andre har overlevet, og mange nye er kommet til. Således runder vi omkring halvdelen af de 45 spillesteder, som med næsten 380 koncerter og events fylder byen med jazz under årets udgave af Aarhus Jazz Festival.

Hør om de forskellige spillesteder, og hør nogle af de mange sjove historier og anekdoter, som altid har kendetegnet det farverige jazzmiljø.

På turen bliver du lidt klogere på jazzens 100-årige historie i Aarhus, som Aarhus Jazz Festival sætter fokus på i år. Ligeledes får du nogle bud på, hvilke af jazzugens koncerter du ikke bør gå glip af, Sidst og ikke mindst får du noget at vide om den spændende og levende by, som jazzen udfolder sig i.

Turen begynder ved Bispejazzscenen på Bispetorvet og slutter – alt efter deltagernes ønsker – samme sted eller ved et andet, nærliggende spillested et par timer senere. Her vil der være mulighed for at skylle de mange ord ned med liflige jazztoner og måske en øl eller et glas vin.

Din guide på turen er Carl Ancher Pedersen, der har et godt kendskab til både jazzen, jazzfestivalen og byen. Ud over at være redaktør på jazzfestivalens program er han til daglig guide for AarhusGuiderne og Aarhus Explorers, som er medarrangør af turen.

Der gennemføres i alt tre af disse byvandringer i jazzugen:

Lørdag 13. juli kl. 14:30-16:30 – på dansk
Tirsdag 16. juli kl. 14:30-16:30 – på dansk
Fredag 19. juli kl. 14:30-16:30 – på engelsk

Line-up

Line-up

Carl Ancher Pedersen (guide)

Media
  • Guided tour – Aarhus and all that jazz

Fotograf: Jørgen Nielsen

Info

Info

19/07/2019

14:30 - 16:30
Entré Kr. 100
50 kr. for børn under 18 år.
Betaling ved turens start (kontant eller MobilePay).
Ingen forhåndstilmelding – du møder bare op.
NB! Begrænset antal pladser, så kom i god tid.
Hvis du på Aarhus Explorers Facebookside tilkendegiver, at du deltager, er du helt sikker på at komme med på turen.


Koncertsted

Bispejazz - Bispetorvet
DK-8000 Aarhus C
(+45) 28 60 47 91
info@jazzfest.dk
www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk
Co-Arrangør
Aarhus Explorers