Århus Sinfonietta ( DK)
Århus Sinfonietta ( DK) jazzlive reportage Læs Jazzlive blog
Århus Sinfonietta ( DK) foto galleri Fotos fra koncerten
Århus Sinfonietta - Photo: Århus Sinfonietta

Foto: Århus Sinfonietta

Århus Sinfonietta ( DK)

Frederik Munk Larsen (g), Henrik Knarborg Larsen (perc), Niels-Ole Bo Johansen (trb), Erik Kaltoft (p)


Eksperimenterende jazz møder moderne kompositionsmusik

Århus Sinfonietta har gennem de sidste fire år bragt ny musik ud til nye publikumsgrupper via projekt Nye Spor på Aarhus Jazz Festival, der udforsker mødet mellem den eksperimenterende jazz og moderne kompositionsmusik.

I 2021 afsluttes det flerårige projekt, hvor to komponister hvert år har komponeret et nyt værk hver til fire af sinfoniettaens musikere.

Fælles for alle disse komponister er, at de er lige så meget udøvende musikere, som de er skabende komponister, og Århus Sinfonietta oplever, at de har et helt særligt blik på kompositionsprocessen og materialet, de arbejder med.

Til denne koncert vil det grænsesøgende aarhusianske publikum kunne opleve to nye værker af Henriette Groth og Lars Greve samt genhøre værker fra de foregående års koncerter.

Århus Sinfonietta brænder for at skabe unikke hybridkoncerter for et bredt og mangfoldigt publikum. Siden sin grundlæggelse i 1990 har ensemblet stræbt efter at opføre musik, der forstår sin fortid, spiller sin nutid og udvikler sin fremtid. 

Århus Sinfonietta blev grundlagt i 1990 af en gruppe musikere fra Aarhus Symfoniorkester og Det Jyske Ensemble i samarbejde med komponisten Hans Abrahamsen og består i dag af 19 faste musikere.

Siden sin oprettelse har Århus Sinfonietta haft følgende kunstneriske ledere: Hans Abrahamsen, Niels Marthinsen, Erik Kaltoft, Hjarne Fessel og Allan Gravgaard Madsen.

I december 2020 har Århus Sinfonietta ansat cellist Jakob Kullberg som kunstnerisk leder, og bestræbelsen på at formidle moderne kompositionsmusik i samtidsrelevante og innovative koncertkoncepter forbliver dermed ensemblets fornemste opgave.Læs mere om Århus Sinfonietta

Århus Sinfonietta ( DK)

Billetinfo

Entré 75 kr.

Billetter sælges i forsalg. Salg i døren fra kl. 19.00 på egen mobiltelefon. Ingen kørestolspladser. Coronapas eller bevis på gyldig Covid-19-test skal forevises ved indgangen. Covid-19-restriktioner overholdes. Begrænset antal pladser.

Helsingør Theater - Den Gamle By

Helsingør Theater - Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Aarhus
booking@dengamleby.dk
https://www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Århus Sinfonietta
(+45) 24 23 45 78
Århus Sinfonietta ( DK)

Billeder

Århus Sinfonietta - Photo: Århus SinfoniettaFoto: Århus Sinfonietta

Video