AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Erlings Jazztalentpriskoncert (DK/US) - Photo: Erlings Jazz- og Ølbar

Photo: Erlings Jazz- og Ølbar

Erlings Jazztalentpriskoncert (DK/US)

20:00

140
Ned Ferm (sax), Esben Tjalve (p), Adrian Christensen (b), Frederik Bülow (drm)

Jazzaften med koncert og prisoverrækkelse

I 2020 blev Erlings Jazz- og Ølbar valgt som vinder af Aarhus Jazz Talent-prisen. Grundet Covid-19 er prisoverrækkelse og vinderkoncert flyttet til årets jazzfestival. Her kan vi endelig fejre prismodtagerne, som udover æren og en pengepræmie på 10.000 kr. har fået mulighed for at kuratere aftenens koncert.

Vi har i stedet bedt nogle af vores bedste venner om at fungere som musikalske stedfortrædere. De er alle fire karakteriseret af kolossal musikalsk nysgerrighed og fleksibilitet og er stærke personlige stemmer, der skinner igennem, ligegyldigt hvilken kontekst de udfolder sig i, og bevæger sig ubesværet og autentisk på tværs af genreskel og konventioner. De repræsenterer med andre ord en slags spidsformulering af, hvad vi på Erlings synes er væsentligt og levende i jazzen, og vi er beærede over, at de vil deltage ved prisoverrækkelsen, siger Casper Søgaard og Alex Bossen på vegne af Erlings Jazz- og Ølbar.

I aftenens håndplukkede band kan man høre saxofonisten Ned Ferm, der med base i København i mange år har gjort sig gældende på jazzscenen med egne udgivelser og i et hav af forskellige orkestre. I rytmegruppen finder vi pianisten Esben Tjalve (Red Kite) samt bas-trommemakkerparret Adrian Christensen og Frederik Bülow, der spiller sammen i flere orkestre, f.eks. Abekejser. Det er første gang, man kan høre musikerne i lige præcis denne konstellation, så publikum kan glæde sig til en helt særlig jazzoplevelse.

Juryens motivation for uddelingen af prisen lyder blandt andet således:

Erlings Jazz- & Ølbar har på kort tid formået at opbygge et spillested, der entydigt satser på at præsentere jazzmusik, og er blevet et vigtigt holdepunkt i det aarhusianske jazzmiljø for både musikere og publikum. (…) Det unge hold bag Erlings har formået at skabe et grundlag for et nyt publikum til jazzen i Aarhus! Det er sejt, det er utrolig godt gået, det kræver anerkendelse og en pris, en talentpris, som juryen bag prisen enstemmigt uddeler. Vi har lige nu ekstra meget brug for at fejre disse åndehuller, hvor livemusikken kan udfolde sig, hvor publikum og musikere møder hinanden, og kunst og levende kultur afprøves, opleves og nydes.

Læs hele motivationen her

Det er tredje gang, at Aarhus Jazz Festival uddeler prisen som Aarhus Jazz Talent. Den gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus.

Præmien på 10.000 kr. er sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond. Derudover modtager prisvinderen et diplom og en statuette udført af keramikeren Marianne Røgild.

Medlemmer af juryen er: Mads Kjær Jensen, formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse. Niels Overgaard, redaktør af jazzbloggen JazzNyt. Daniel Sommer, musiker og organisator. Andreo Michaelo Mielczarek, skribent og musikanmelder. Gorm Askjær, Aarhus Jazz Festivals sekretariat & musiker.


Læs mere om Erlings Jazztalentpriskoncert


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Co-Arrangør
Atlas
Billetinfo
Billetter sælges kun i forsalg. Dørsalg fra kl. 19.15 på egen mobil. Coronapas eller gyldig Covid-19-test skal forevises. Covid-19-restriktioner overholdes. Begrænset antal pladser. Entré 140 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C