AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Human Being Human (DK) - Photo: turkis

Photo: turkis

Human Being Human (DK)

20:00

100
Esben Tjalve (p, keys), Torben Bjørnskov (b, electronics), Frederik Bülow (drm)

Udforskning og udfordring af den traditionelle jazztrio

De tre musikere i Human Being Human har alle været verden rundt med deres musik og spillet med en lang række anerkendte internationale artister.

I Human Being Human samles de om musik, der sonisk udforsker og udfordrer den akustiske jazztrio. Med elementer af electronica og ambiente landskaber udvides trioens lydunivers og muligheder, som ellers kun langt større ensembler kan udføre.

Trioens kompositoriske grundlag er at skabe musikalske platforme, hvor musikken kan udfolde sig med lige dele improvisation, grooves og stemninger. Trioens musik tager dig fra filmiske landskaber til storbyens intense kakafoni. Her er lige dele inspiration fra Bachs kontrapunkt til 70’ernes sumpede souljazz og lyden af Skandinaviens melodiske og melankolske tone.

Human Being Human har meget at byde på som trio, både musikalsk og kompositorisk. Grundstenen er sammensætningen af tre musikere med forskellige baggrunde:

Esben Tjalve med en årrække i det londonske musikliv.

Torben Bjørnskov med dybe rødder i det melodiske nordiske, men også i jazzens rødder gennem et langt samarbejde med amerikanske og engelske musikere.

Frederik Bülow med stærke rødder i den nye bølge af jazz-tronica og odd-meters-funderet musik.

Musikken er en stemme i tiden, og bag kompositionerne ligger mange medmenneskelige, kulturelle, filosofiske og spirituelle tanker. Musikken er i høj grad et svar på, hvordan vi hører jazzen anno 2021, men også en kommentar til mange af tidens tendenser og nye verdensordener.

Trioens hovedelement er legen, afsøgningen, dybden, humoren og nærværet. Hjertet i musikken står forrest sammen med sammenspillet og nysgerrigheden.

 


Læs mere om Human Being Human


Arrangør
turkis
60 21 08 11
Billetinfo
Billetten gælder også koncerten med Jimi Tenor & Kaptajn Ørentvist samme aften kl. 21.00. Billetkøb i døren og gennem www.turkislive.com. Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C