Ferm/AC/Osgood feat. Kasper Tranberg (DK/US)
Ferm/AC/Osgood feat. Kasper Tranberg (DK/US) jazzlive reportage Læs Jazzlive blog
Ferm/AC/Osgood feat. Kasper Tranberg (DK/US) foto galleri Fotos fra koncerten
Ferm/AC/Osgood feat. Kasper Tranberg - Photo: Karolina Zapolska

Foto: Karolina Zapolska

Ferm / AC / Osgood feat. Kasper Tranberg (DK/US)

Kasper Tranberg (trp), Ned Ferm (sax), Anders Christensen (b), Kresten Osgood (drm)


En vigtig stemme i dansk nutidsjazz – med stærk trio i ryggen

Gennem mere end to årtier har trompetist og komponist Kasper Tranberg været en iørefaldende kunstner på den hjemlige og internationale musikscene. Hans omfangsrige cv vidner om en myreflittig og åben tilgang musikken med optræden i adskillige konstellationer, hvor hans dybfølte spil har vakt opsigt.

Fra sin base i København er Kasper Tranberg medlem af grupper i Paris, Tokyo og Køln og har turneret over det meste af verden, og han har i Danmark og Japan udgivet 11 album i eget navn. Kasper Tranberg, der i marts 2019 modtog Ben Webster Prisen, har senest markeret sig stærkt med solokoncerter i Danmark, Europa og Japan og er blevet betegnet som en samlende kraft og som en af de vigtigste stemmer i dansk nutidsjazz.

Sammen med gruppen When Granny Sleeps præsenterede Tranberg i 1990'erne en ny frisk og udadvendt stil i Danmark. Det blev til tre succesfulde udgivelser, blandt andet med eks-Miles Davis-saxofonisten David Liebman samt koncerter i Europa og på Bell Atlantic Jazz Festival i New York.

Kasper Tranberg stiftede ligeledes avantgarde-stadionjazzgruppen Bugpowder med Laust Sonne, Mads Hyhne og Jonas Struck, som har spillet for fulde huse i Danmark, optrådt på internationale festivaler og blev nomineret til Nordisk Råds Musikpris.

Siden har Kasper Tranberg spillet og indspillet med blandt mange andre Pierre Dørge, Jakob Bro, Lars H.U.G., Jesper Zeuthen, Hugo Rasmussen, Fredrik Lundin, Bent Jædig, John Tchicai, Claus Hempler, Marilyn Mazur, Swan Lee, Savage Rose og C.V. Jørgensen.

Som soloartist og komponist arbejder Kasper Tranberg i dag med forskellige ensembler: Alone (solokornet og lyrik), Zone Bleue (duo med cellist og bassist Nils Davidsen), Terzet (spacy triokammerjazz), Strawboss (international sekstet med blandt andre Tony Malaby og Yasuhiro Yoshigaki), Destination X (Tokyo-baseret kvintet med japanske musikere) og Breath of Disturbance (stort ensemble med danske instrumentalister og improvisatorer på tværs af generationer og æstetik).


Ferm/AC/Osgood feat. Kasper Tranberg (DK/US)

Billetinfo

Entré 99 kr.

Erlings Jazz- & Ølbar

Erlings Jazz- & Ølbar
Nørreport 8
8000 Aarhus C
kontakt@erlings.dk
https://www.erlings.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Erlings Jazz- & Ølbar
(+45) 28517962
https://www.erlings.dk
Ferm/AC/Osgood feat. Kasper Tranberg (DK/US)

Billeder

Ferm/AC/Osgood feat. Kasper Tranberg - Photo: Karolina ZapolskaFoto: Karolina Zapolska

Video