Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg (DK)
Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg (DK) jazzlive reportage Læs Jazzlive blog
Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg (DK) foto galleri Fotos fra koncerten
Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg - Photo: Aarhus Jazz Orchestra

Foto: Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg (DK)

Nikolai Bøgelund (cond), Mathias Heise (hca), Aarhus Jazz Orchestra


Celebrating Toots

Traditionen tro spiller Aarhus Jazz Orchestra fire storswingende koncerter under Aarhus Jazz Festival – denne gang til Musikhuset Swinger.

I år hylder det Aarhusbaserede bigband det belgiske jazzikon Toots Thielemanns. Toots regnes for at være en af jazzens største personligheder og den mest virtuose jazzmundharpespiller i det tyvende århundrede. I 2022 ville han være fyldt 100 år, og det fejrer Aarhus Jazz Orchestra ved at spille det bedste af hans musik i fantastiske arrangementer af blandt andre Marie Schneider. 

Toots Thielemanns kom i sit musikalske virke vidt omkring – fra skandinaviske folkemelodier og brasiliansk bossanova til fusionsjazz og moderne popmusik. Koncerterne med Aarhus Jazz Orchestra er en unik mulighed for at opleve Toots’ mangfoldige, musikalske univers fortolket af et af Danmarks førende bigbands.

Til koncerterne medvirker den prisvindende og anmelderroste Mathias Heise på mundharpe. Mathias har tidligere vundet verdensmesterskabet i kromatisk mundharpe og har de seneste år markeret sig internationalt som en unik solist og komponist – bl.a. i sit samarbejde med DR Big Band.

Således er koncerterne en storslået hyldest til jazzen, mundharpen og – ikke mindst – Toots Thielemanns.

Aarhus Jazz Orchestra har eksisteret siden 1977 (tidligere Klüvers Big Band) og består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene. Orkesteret har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vores tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman og Dee Dee Bridgewater.

Orkesteret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt orkesteret i kategorierne Årets Danske Jazzudgivelse og Årets Danske Jazzkomponist for Jakob Buchanans værk Requiem, og i 2019 vandt orkesteret JazzDanmark-prisen, som hylder årets nyskabende koncertoplevelse. Siden 1990 har Aarhus Jazz Orchestra hvert år leveret swingende bigbandkoncerter under Aarhus Jazz Festival med titlen Ridehuset Swinger, der nu er rykket ind i Musikhuset Aarhus med den nye titel Musikhuset Swinger.

Mathias Heise vandt som 20-årig verdensmesterskabet i kromatisk mundharpe, og fire år senere modtog han – som den yngste nogensinde – Ben Webster-prisen. Siden da har karrieren for alvor taget fart, og han har flere anmelderroste udgivelser bag sig, herunder bigbandpladen The Beast med DR Big Band. 

 

Om Musikhuset Swinger
Ridehuset Swinger flytter hjemmefra! – På grund af et stort byggeprojekt nær Ridehuset har Aarhus Jazz Orchestra udvidet sit samarbejde med Musikhuset Aarhus og glæder sig til at invitere publikum indenfor til det helt nye, og alligevel helt velkendte, Musikhuset Swinger.
 
13. - 16. juli kan jazzglade festivalgængere nyde fællesskab, mad og store musikalske oplevelser i Musikhusets foyer og i Musikhusparken – med fri entré til alle koncerter. Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde indenfor til Musikhuset Swinger.
 


Læs mere om Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg

Læs mere om Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg

Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg (DK)

Billetinfo

Fri entré

Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus
billetsalg.mus@mkb.aarhus.dk
https://musikhusetaarhus.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Orchestra
(+45) 30 24 06 62
https://www.aarhusjazzorchestra.dk/
Co-Arrangør
Musikhuset Aarhus
Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg (DK)

Billeder

Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise & Sinne Eeg - Photo: Aarhus Jazz OrchestraFoto: Aarhus Jazz Orchestra

Video