AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Josh Nelson Trio (US/DK/SE) - Photo: Dokk1

Photo: Dokk1

Josh Nelson Trio (US/DK/SE)

15:00

190
Josh Nelson (p), Thomas Fonnesbæk (b), Cornelia Nilsson (drm)

Pianotrio med internationalt format

Den prisvindende amerikanske stjernepianist Josh Nelson optræder her med en stærk jazztrio af internationalt format bestående af den danske superbassist, Thomas Fonnesbæk samt den hypermusikalske svenske trommeslager Cornelia Nilsson. 

De tre musikere spiller hver især med enormt teknisk og musikalsk overskud, og man kan glæde sig til en medrivende koncert, hvor barren er sat højt, hvor der leges, og hvor alt kan ske. 

Den sympatiske pianist Josh Nelson har en overlegen og næsten misundelsesværdig let tilgang til både ballader og uptempo-numre. Desuden mestrer han akkompagnementets største dyd – den fine balance mellem elegant tilbageholdenhed og tydelig personlighed.

Josh Nelson har optrådt med ikoner som Richard Galliano, Benny Golson og John Pizzarelli, turneret med legendariske vokalister som Natalie Cole og Kenny Washington samt akkompagneret en lang række af de mest respekterede navne i jazz, herunder Sheila Jordan og Kurt Elling.

Thomas Fonnesbæk regnes af mange for en af de allerbedste jazzbassister i Danmark. Han har spillet med stort set alle de store danske jazznavne og spiller fast med flere internationale navne, f.eks. pianisterne Enrico Pieranunzi og Justin Kauflin. Han medvirker på mere end 100 udgivelser, heraf syv i eget navn.

Cornelia Nilsson har på kort tid markeret sig som en af de mest efterspurgte og markante trommeslagere på den svenske og danske jazzscene. Hun har en enestående evne til at få alle musikere omkring sig til at lyde bedre. Den prisvindende trommeslager har spillet med markante internationale personligheder som Tim Hagans, Aaron Parks og Seamus Blake.

 


Læs mere om Josh Nelson Trio


Arrangør
Dokk1
41 85 66 37
Co-Arrangør
Aarhus Jazzfestival
Billetinfo
forsalget åbner 1. maj. Entré 190 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C