AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Girls in Airports (DK) - Photo: ARoS Aarhus Kunstmuseum

Photo: ARoS Aarhus Kunstmuseum

Girls in Airports (DK)

18:00

EVE
175
Martin Stender (sax), Mathias Holm (keys), Victor Dybbroe (perc), Anders Vestergaard (drm)

Girls in Airports på toppen af ARoS

Der er en unik koncertoplevelse i vente, når jazz-indie-orkestret Girls in Airports under Aarhus Jazz Festival indtager terrassen på toppen af ARoS, omgivet af Olafur Eliassons spektakulære kunstværk Your Rainbow Panorama.

Girls in Airports er blevet beskrevet som "en unik blanding af nordisk lyrisk jazz, med indie-rock-påvirkninger og lyde fra hele verden".

Det danske band er kendt for sine fængslende lydlandskaber, der krydser musikalske genrer og geografiske grænser samt kombinerer jazz, indie og urban folk til et unikt udtryk af melodifyldte elegiske hooks og dansevenlige, globale rytmer.

Med fire af de mest markante og kreative musikere fra den danske musikscene er Girls in Airports et af de mest vitale eksperimenterende ensembler i Europa. Med en sammenhængende og unik lyd er deres musik både absorberende og stærkt følelsesladet. Bandets karismatiske liveoptrædener har hurtigt gjort dem til et af de mest omtalte nye bands på den internationale scene.

Siden Girls in Airports fandt sammen i 2009 har de konstant søgt at udvide deres lydunivers med nye musikalske inspirationer – på tværs af moderne jazz, global folklore, minimalisme, synthesizer-musik og en atmosfærisk lyd, der har fået anmelderne til at sammenligne bandet med så forskellige navne som Brian Eno, Radiohead, King Crimson, Jon Hassell, Sun Ra og Jan Garbarek.

Girls in Airports er en af få unge danske indie-jazzbands, som er lykkes med at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af et af landets førende bookingselskaber og spiller for fyldte koncertsale, hvor end de kommer hen. Bandet har turneret i lande som USA, Kina, Brasilien og i det meste af Europa.

 


Arrangør
ARoS Aarhus Kunstmuseum
6190 4882 / 6190 4900
Co-Arrangør
VoxHall, Neu Agency
Billetinfo
Entré 175 kr.
Ved dårligt vejr rykkes koncerten indenfor. Dørene åbner kl. 17.30. Stående koncert.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C