AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Junglelyd (DK) - Photo: HeadQuarters

Photo: HeadQuarters

Junglelyd (DK)

20:00

100
Lasse Enøe (sax, fl), Lasse Aagaard and Olaf Johannes Brinch (g), Asbjørn Helboe (b), Martin Madsen (drm, MPC)

Et grænsesøgende eventyr 


Lad dig lede af den varmt lokkende lyd, og forsvind med sindets kraft ind i en mystisk verden af flakkende fakler, hypnotiserende rytmer og eksotiske klangfarver.

Med Latinamerikas Cumbia-tradition som konstant pulserende grundrytme indhyller Junglelyd scenen i alt fra tunge bas-grooves og dansable elektroniske udskejelser til rituel stammemusik, tropiske fløjter, horn og surfguitar.

I en sublim sammensmeltning af den organiske og moderne musik formår Junglelyd med fingerfærdig virtuositet at sætte sig ud over genrer som Tropical Bass, hiphop, 1960’ernes surfmusik og psykedelisk eksperimenterende jazz og skabe ørehængende melodier over hypnotiserende beats i et glødende musikalsk møde, der gang på gang sætter liv i dansegulvet.

Det kommer i særdeleshed til udtryk på Junglelyds kritikerroste, selvbetitlede debutalbum, der udkom på det tyske pladeselskab Sounds of Subterrania i 2020. Her samarbejdede bandet med henholdsvis Luna Ersahin (AySay) og Julian Maraboto (Los Fuegos) og udfordrede rammerne for deres lydunivers til stor succes.

“Albummet er stilfuldt, byder op til dans, og har hjerte og sjæl,” skrev Beatblogger.de, mens det tyske kulturmagasin CityGuide kårede debuten som “Det perfekte sommeralbum.”


Det er især Junglelyds store musikalitet, som anmelderne hæfter sig ved, og deres evne til at omsætte den til noget umiddelbart, der sætter lytteren i øjeblikkelig bevægelse. Eller som musikglobal.com konkluderer: “Dette er lyden af dansegulvet, og man behøver derfor ikke vente på sommeren, når man allerede nu kan danse for sig selv.”

Førstesinglen Coffee markerede sig også flot i de danske radiobølger, hvor Vidundergrunden på P3 ikke var sen til at lovprise nummerets enestående kvalitet: “Det er fuldstændig magisk, og vi bliver ved med at spille det her nummer!"

Debutalbummet kan ses som kulminationen på fire legesyge EP’er, og mens det modtog flere flotte kritikerroser fra både ind- og udland, understreges musikkens kvalitet af, at trofaste lyttere verden over har kvitteret med omkring to millioner afspilninger på Spotify.

Junglelyd har tidligere spillet på både Roots & Hybrid Festival, SPOT Festival, Aarhus Festuge, Distortion, og Danish Music Awards World, hvor de agerede husorkester. Derudover har bandet gjort sit indtog live i Tyskland og Ghana. Nu står de atter til rådighed og er klar til sætte liv i jeres dansegulv.

 


Læs mere om Junglelyd


Arrangør
HeadQuarters
28 11 71 44
Billetinfo
Forsalg: 100 kr. Entré i døren: 125 kr. Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C