AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Live Foyn / Morten Haugshøj  Duo (NO/DK) - Photo: KP5

Photo: KP5

Live Foyn / Morten Haugshøj Duo (NO/DK)

13:00

50
Live Foyn Friis (voc), Morten Haugshøj (g)

Koncerten er aflyst!

Intens, humoristisk og nærværende

Live Foyn Friis kan opleves flere gange på Aarhus Jazz Festival. Den prisvindende norske sangerinde synger sig ind i hjertet på dig og er med sit store tekniske og musikalske overskud en oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.

Gaffa skrev i sin anmeldelse af albummet With Strings:

Den norske jazzsangerinde ... har studeret i Aarhus (og i Tromsø og Stockholm) og spiller i stort omfang sammen med danske musikere. Men i realiteten er hun snarere en international kunstner af en helt særegen international karakter. Lyt til et nummer som Dementor, og du vil forstå, hvad jeg mener. Nummeret, teksten, kompositionen, den vokale tilgang til det – alt er i den grad originalt, vedkommende, underfundigt – og internationalt.

Friis tager afsæt i noget, man kan kalde jazz med en nordisk klang, men hun begiver sig også – med det afsæt – ind i en form for popmusik, som ikke er mainstream, men som sine steder har et overraskende, næsten sydøstasiatisk, kammermusisk tvist. Hendes musikformidling fremstår som inspireret af sangerinder som Ane Brun, Oh Land og Feist. 

Til koncerten på KP5 er Line Foyn Friis i godt selskab med den dygtige og allestedsnærværende jazzguitarist Morten Haugshøj, som har flere anmelderroste udgivelser bag sig – senest albummet The Street Doctor, som høstede flere femstjernede anmeldelser.

Kig forbi til en intens, humoristisk, afslappet og nærværende koncert.


Arrangør
KP5
61 45 45 63
Billetinfo
Køb en kombineret billet til koncerten og til KP5's lækre jazzplatte, som kun fås under festivalen. Kontakt KP5 og hør nærmere. Entré 50 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C