Morten Haugshøj Plays Wes Montgomery (DK)
Morten Haugshøj Plays Wes Montgomery (DK) foto galleri Fotos fra koncerten
Morten Haugshøj Plays Wes Montgomery - Photo: Hantwerk

Foto: Hantwerk

Morten Haugshøj Plays Wes Montgomery (DK)

Morten Haugshøj (g), Morten Ramsbøl (b), John Riddell (drm)


En hyldest til en af jazzens helt store guitarister 

Guitaristen Morten Haugshøj fandt i tidernes morgen to særlige plader i sin fars gamle LP-samling. Den ene var Machine Head med Deep Purple (du ved den med Smoke On The Water), den anden var den amerianske jazzguitarist Wes Montgomerys Full House.

Lyden af Wes Montgomerys  guitarspil går ind hos de fleste jazzelskere, og fascinationen ramte i den grad også Morten Haugshøj – faktisk i en sådan grad, at han valgte jazzguitaren frem for rockguitaren. Denne kærlighed til jazzguitaren har Morten Haugshøj holdt ved lige siden. 

Koncerten på Hantwerk er en hyldest til musikken af Wes Montgomery, der foruden sin karakteristiske måde at spille på – kun med tommelfingeren (en stil, han udviklede, fordi naboen mente, at plekteret larmede for meget) – også var en fremragende komponist.

Til koncerten spilles der et bredt udvalg af den sorte guitarists bagkatalog – også numre, der måske er knap så kendte af jazzpublikummet.

Forvent masser af oktavspil, akkordsoloer og flere andre af jazzguitarens klassiske discipliner, som Wes Montgomery var garant for.

Med sig har Morten Haugshøj en toptrimmet rytmegruppe med nogle af de bedste musikere i Danmark: bassist Morten Toft Ramsbøll og trommeslager John Riddell. 


Morten Haugshøj Plays Wes Montgomery (DK)
Morten Haugshøj Plays Wes Montgomery (DK)

Billeder

Morten Haugshøj Plays Wes Montgomery - Photo: HantwerkFoto: Hantwerk

Video