AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Flamenco Jazz Ensemble & Rafael Molina (DK/ES) - Photo: Gyngen

Photo: Gyngen

Flamenco Jazz Ensemble & Rafael Molina (DK/ES)

15:00

160
Rafael Molina (voc), Jens Viggo Fjord (g)
Florian Navarro (sax), Jens Balder (trb), Jens Jefsen (b), Jesper Bo Knudsen (drm)

Flamencoens udtryk og stilarter

En dobbeltkoncert, der sætter nyt og gammelt i stævne og udfordrer både musikere og lyttere til et særligt møde mellem traditionel flamenco og nytænkning i spændingsfeltet mellem flamenco og jazz.

Flamencosangeren Rafael Molina er ud af ren sigøjnertradition og behersker alle flamencoens rodfæstede udtryk og stilarter, som han fremfører med stor autenticitet. Herhjemme blev han kendt gennem sit samarbejde med guitaristen Christian Sievert, og siden han medvirket i en lang række sammenhænge. Ved aftenens koncert akkompagneres han af guitaristen Jens Viggo Fjord.

Flamenco Jazz Ensemble tager afsæt i den traditionelle flamenco og nyfortolker de gamle former gennem originale kompositioner med vægt på arrangerede forløb og friere improvisationer.

Der er tale om et moderne greb, hvor jazzens tonale opfattelse og flamencoens særlige rytmik og tonesprog udfordres i et lyrisk-dramatisk clash, som sigter på at føre lytteren ind i nye vildtvoksende landskaber af både genkendelse og forundring.


Læs mere om Flamenco Jazz Ensemble & Rafael Molina


Arrangør
Gyngen
42 43 45 90
Co-Arrangør
Ulrik Bisgaard
Billetinfo
Studierabat 80 kr. Billetter sælges kun i forsalg. Dørsalg fra kl. 14.00 på egen mobiltelefon. Coronapas eller gyldig Covid-19-test skal forevises. Covid-19-restriktioner overholdes. Begrænset antal pladser. Entré 160 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C