AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Olga Witte Organ Trio No 2 (DK/NO) - Photo: Olga Witte Organ Trio

Photo: Olga Witte Organ Trio

Olga Witte Organ Trio No 2 (DK/NO)

20:00

80
Olga Witte (org), Anja Nedremo (a-sax), Jacob Danielsen (t-sax)

Eksperimentel jazz – mellem komposition og improvisation 

Olga Wittes anden orgeltrio (Organ Trio No 2) er et sammenhængende værk, der er  skrevet over historien om den skrækindjagende østjavanesiske heks Calon Arang.

Olga Witte har komponeret stykket for pibeorgel (trakteret af Witte selv) og de to fantastiske eksperimenterende saxofonister Anja Nedremo og Jacob Danielsen, der har baggrund i hhv. den klassiske verden og jazzen.

Musikkens grundelement er eksperimentel jazz med en stærk fremtoning af moderne kompositionsmusik og ligger mellem det improvisatoriske og det komponerede, hvor Olga arbejder med forskellige kompositoriske greb og rammer for improvisation.

Gennemgående i værket er desuden  anvendelsen af strukturer, principper og praksisser fra balinesisk gamelan, som hun har lært og internaliseret ved langvarige musiketnologiske feltarbejder på Bali.

Olga har med sine orgeltrioer ifølge JazzNyt (feb. 2022) ”skabt sit helt eget og dybt originale musikalske sprog. Hun er så dybt inde i musikken, at det smelter sammen på forunderlig logisk vis. Det er vildt og mildt – og værd at gå på opdagelse i.”

Værket blev udgivet i 2021 som en del af albummet Olga Witte Organ Trio No 1 + 2, om hvilket Seismograf (januar 2022) skrev, at ”en besætning af to blæsere og pibeorgel [kan] udrette underværker.”

Efter koncerten vil Olga Witte fortælle om sin brug af balinesisk gamelan i det kompositoriske arbejde.

Koncerten er støttet af Jazzpuljen.

 


Læs mere om Olga Witte Organ Trio No 2


Læs mere om Olga Witte Organ Trio No 2


Arrangør
ALT_R_JAZZ

Co-Arrangør
Olga Witte Organ Trio No 2
Billetinfo
Studerende 50 kr. Entré 80 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C