AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Kasper Tranberg Solo + Suite Dilation – Koncert, film, artist talk (DK) - Photo: Film poster

Photo: Film poster

Kasper Tranberg Solo + Suite Dilation – Koncert, film, artist talk (DK)

19:30

120
Kasper Tranberg (trp), Mike Højgaard (instructor, director)

En helt særlig aften i jazzens tegn

Det kan du være sikker på, når Øst for Paradis viser filmdokumentaren Suite Dilation om den danske trompetist Kasper Tranberg.

Filmen følges op af en artist talk med Tranberg og filmens instruktør Mike Højgaard. Til sidst kan du opleve en helt særlig live-solokoncert i biografen. 

 

Om musikeren

Gennem mere end to årtier har trompetist, kornettist, komponist og orkesterleder Kasper Tranberg været en iørefaldende kunstner på den hjemlige og internationale musikscene.

Hans omfangsrige cv vidner om en myreflittig og åben tilgang til musikken, og det har bragt ham ind i adskillige bands og konstellationer, hvor hans dybfølte spil har vakt opsigt.

Kasper Tranberg er medlem af toneangivende orkestre i Europa og Japan. Han har udgivet 10 album i eget navn og har blandt andet optrådt og indspillet med Marc Ducret, Tyshawn Sorey, Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov og Tim Berne samt udgivet to album med Yusef Lateef.

I det nøgne soloformat arbejder Tranberg med essensen af sin lyd og sine melodiske improvisationer i kompositionerne, som danner grundlaget for Suite Dilation-trilogien (udgivelserne Straw Boss for sekstet, Terzet med hans faste trio og solo-albummet Suite Dilation).

Forankret i sin personlige sound brænder en vision om at udvikle en dyb dialog med sit instrument, det komponerede materiale og det improvisatoriske instinkt.


Om filmen

Filmskaber, Mike Højgaard følger Kaspers eksotiske rejse – fra Tokyos travle gader og roen i den japanske spiritualitet til Kaspers opvækst på Lolland og til, hvor han står i dag – ved indspilningen af sit solo-trompet-album i København.

Det er nu han skal færdiggøre sin trilogi: Suite Dilation med et sidste album: solo-trompet-albummet.

Det er en film om, hvordan en kunstner møder sig selv efter en i forvejen lang karriere – i kølvandet på den udfordrende ensomhed, soloindspilningen i sig selv og behovet for at nedkoge sin filosofi om musik.  

Hans musik, hans toner, hans kompositioner, hans tempo og strukturer – hans opfattelser, håb og drømme.

Arrangementet er et samarbejde mellem Øst for Paradis og Aarhus Jazz Festival.

 

Se filmene – hør musikken  

I år giver vi publikum en unik mulighed for at komme bag om musikken igennem tre aktuelle dokumentarfilm, som portrætterer nutidige danske jazzmusikere, der samtidig kan opleves live ved koncerter under festivalen.

Kom helt tæt på og få deres bud på, hvad musik gør ved os, og hvad jazz kan i dag.  

Jakob Bro – Bro / Mikkelborg / Mazur + Jørgen Leth (koncert) 8 / 7 20:00, Musikhuset Aarhus. – Music for Black Pigeons (film) 8 / 7-16 / 7 14:30, Øst for Paradis.

Kasper Tranberg – Kasper Tranberg Solo + Suite Dilation (koncert, film, artist talk) 10 / 7 19:30, Øst for Paradis.

Maria Faust – Mass of Mary (koncert) 11 / 7 19:30, Sankt Lukas Kirke. – Machina Faust (film) 12 / 7 19:30, Øst for Paradis.  

 


Læs mere om Kasper Tranberg Solo + Suite Dilation – Koncert, film, artist talk


Læs mere om Kasper Tranberg Solo + Suite Dilation – Koncert, film, artist talk


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Co-Arrangør
Øst for Paradis
Billetinfo
Entré 120 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C