AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Kresten Osgood Kvintet (DK/NO) - Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Kresten Osgood Kvintet (DK/NO)

20:00

120
Erik Kimestad (trp), Mads Egetoft (sax), Jeppe Zeeberg (p), Mathias Petri (b), Kresten Osgood (drm)
Vildmanden i det dansk jazzvåbenskjold
 
I de sidste 20 år har Kresten Osgood været centralt placeret i dansk musikliv.
 
Han er blevet kaldt "det bedste, der er sket i dansk jazz siden 80'erne" og "Vildmanden i det danske jazzvåbenskjold." Avisoverskriften i Information: "Tendensen i dansk jazz hedder Osgood" er ikke til at tage fejl af.
 
Nu præsenterer han en stærk kvintet bestående af nogle af de allerstærkeste kort på den københavnske jazzscene.
 
Erik Kimestad (trompet) er trods sin unge alder allerede en kultmusiker i Norge og indre København. Han sætter et nyt niveau, hvad angår harmonisk overblik og instrumental excellence. En blændende improvisator, både i komplekse harmoniske landskaber og helt frie forløb.
 
Mads Egetoft (sax) står for en helt frisk lyd på saxofonen. Han spiller med et cry og et abstraktionsniveau, som minder om Archie Shepp. Hans tone på saxen og dirrende udtryk er helt nyt, han er kendt fra blandt andre Boujeloud og sit eget Doom Orchestra.
 
Jeppe Zeeberg (piano) er en af sin generations væsentligste musikere. Han er kendt fra bands som Dødens Garderobe og Sølvtøjet samt utallige spændende udgivelser i eget navn. Hans på en gang fragmenterede stil og klokkeklare æstetik skaber en lyd, som i sandhed er frisk på pianofronten i Danmark. Zeeberg er en frygtløs og intens improvisator, der ikke ser sig tilbage
 
Mathias Petri (bas) er en ung virtuos bassist, der lægger sig i kølvandet af andre store danske bassister. Hans tone er rund, hans swing er dybt, og han er et lysende naturligt bastalent.
 
Kresten Osgood (trommer).
 

Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Billetinfo
Entré 120 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C