AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Thomas Sejthen Trio (DK) - Photo: ARoS Aarhus Kunstmuseum

Photo: ARoS Aarhus Kunstmuseum

Thomas Sejthen Trio (DK)

20:00

50
Mads Ole Erhardsen (sax, b-cl), Thomas Sejthen (b), Jesper Bo Knudsen (drm) 

En moderne udgave af den klassiske saxofontrio

Thomas Sejthen Trio blev dannet i 2016 under navnet Search for Peace og har et minimalistisk udtryk og intenst sammenspil som speciale. I denne sammenhæng spiller trioen hovedsagelig kompositioner af Thomas Sejthen, men også fortolkninger af andre kunstnere.

Musikken er en blanding af inspiration fra blandt andre Thelonious Monks skæve univers og den traditionelle triolyd til moderne eftertænksomme ballader, hvor ro og melankolske klangflader smelter sammen i en enhed, alt sammen spillet med nærvær og nerve. En moderne udgave af den klassiske saxofontrio.

Thomas Sejthen har i mange år været fast bassist i blandt andet Admiral Awesome, Uffe Steen Trio, Indra og Morten Haugshøj Group.

Anmelderne har blandt andet skrevet:

Musikken er – om end inspireret af den mere avancerede del af jazzen – ikke spor afvisende og utilgængelig. Denne udgivelse vil ofte finde vej til tallerkenen fremover. Jazz Speciel.

Thomas Sejthen spiller med en særlig koncentration og intensitet. Han er steady, pålidelig og tydelig. Der spilles ikke med floromvundne bastoner. Han spiller det nødvendige, og når han gør det, så udtrykker han meget mere, end de fleste gør med det dobbelte. JazzNyt.


Arrangør
VinDanmark
91 25 25 31
Billetinfo
Entré 50 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C