AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Anders Filipsen – Solo (DK) - Photo: Ditte Bolt

Photo: Ditte Bolt

Anders Filipsen – Solo (DK)

13:00

Anders Filipsen (p)

Alsidig og openminded lydkunstner

Anders Filipsen er komponist, pianist og lydkunstner. Han har som solist skabt koncerter med både klaveret og synths i fokus, i et musikalsk sprog, der både trækker på avantgardejazzen og den moderne klassiske musik. Hans solokoncerter er kendetegnet ved et intenst udtryk, hvor det voldsomme og atonale møder stilheden og serielle mønstre.

Hans lydunivers er kendetegnet ved en åbenhed over for mange genrer, og han har lavet plader for både duoer og storbands i udtryk, der trækker på alt fra moderne klassisk musik til vestafrikansk musik, impro, sangskrivning og elektronisk musik.

Han har været initiativtager til festivaler og arrangeret koncertrækker for blandt andet storbands, pianister og komponister samt skabt utallige tværæstetiske og tværkunstneriske koncerter, hvor hans musik er blevet til i mødet med blandt andre dansere, kokke, lyskunstnere, billledkunstnere, filmkunstnere og digtere. 

Anders Filipsen har som lydskaber blandt andre arbejdet sammen med John Tchicai, Kresten Osgood, Sofia Jernberg, Nastio Mosquito, Ane Trolle, Marc Lohr, Rumpistol, Stefan Pasborg, Liudas Mockunas, Herman Müntzing, Lotte Anker og grupper som Travelling Tribes, The Black Nothing, Lydkollektivet NEWCLEAR, New Kids, The Firebirds, TEETH, AFT, Kresten Osgood Trio (KO3) og The hOpening.

Desuden har han arbejdet som lydkunstner på udstillinger, produceret musik for blandt andre den internationalt anerkendte angolesiske kunstner Nastio Mosquito og arbejdet som filmkomponist på flere prisvindende kortfilm, dokumentarfilm og kunstfilm.


Arrangør
Sun Ship
40 55 61 23
Co-Arrangør
The Community
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C