AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Gorm Askjær Trio (DK) - Photo: Café Smagløs

Photo: Café Smagløs

Gorm Askjær Trio (DK)

20:00

Gorm Askjær (g), Jens Mikkel Madsen (b), Thomas Eiler (drm)

Moderne og alsidig triojazz

Gorm Askjær Trio står for et moderne, alsidigt jazzudtryk, der henter inspiration fra blandt andre Bill Frisell. De tre musikere har igennem lang tids kendskab til hinanden etableret et særligt samspil med stor frihed til improvisation og leg inden for kompositionernes enkle rammer.

I 2020 udgav Gorm Askjær Trio det roste debutalbum Blodmånen Og Dig, der blandt andet blev Ugens Album på P8 Jazz og kom på JazzNyts liste over de 10 bedste danske jazzudgivelser i 2020. Udgivelsen blev beskrevet som ”et helstøbt album med dybde og vidde nok til at holde i meget lang tid”.

Gorm Askjær er en guitarist og komponist, der arbejder i grænselandet mellem jazz og klassisk musik. Han har blandt andet gjort sig bemærket med nutidig eventyrlysten jazz i orkestrene GA Trio, GA Secret Safari og flere samarbejder med det klassiske ensemble Lydenskab.

Jens Mikkel Madsen er en eftertragtet jazzbassist, der i de seneste år har fået stor opmærksomhed i en lang række sammenhænge, herunder i orkestre som I Think You're Awesome, Kasper Staub Trio og Live Foyn Friis kvartet.

Thomas Eiler er en på en gang hårdtslående og nuanceret trommeslager med attitude og personlighed. Han har blandt andet succes med bandet SVIN, der bevæger sig i grænselandet mellem abstrakt nyrock, dronebaseret folklore og ambient støj.

 


Arrangør
Café Smagløs
42 51 25 50
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C