AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Loveless / Steen / Lund / Vuust (US/DK) - Photo: Salling ROOFTOP

Photo: Salling ROOFTOP

Loveless / Steen / Lund / Vuust (US/DK)

16:00

James Loveless (voc), Uffe Steen (g), Peter Vuust (b), Morten Lund (drm)

I grænselandet mellem blues og jazz

Denne eftermiddag er i selskab med ingen mindre end den amerikansk-fødte sanger James Loveless, der er en af landets allerbedste bluessangere.

Under denne specielle koncert bevæger han sig over grænserne ind i jazzens land med fortolkninger af kendte jazzklassikere i selskab med nogle af Danmarks mest anerkendte jazzmusikere – guitarist Uffe Steen, Morten Lund på trommer og bassist Peter Vuust.

James Loveless er bedst kendt i front for aarhusianske Shades of Blue, der sidste år kunne fejre 30 års jubilæum. Gennem årene har bandet turneret Danmark tyndt, og Shades of Blues unikke koncerter blev sidste år belønnet med en Danish Music Award for årets bedste liveband på bluesscenen. Selvom blues-rødderne aldrig fornægter sig i James Loveless’ sang, har han også tidligere i karrieren taget jazzen under kærlig behandling. I en årrække var han fast solist i Klüvers Big Band og turnerede med bigbandet i Skandinavien og Rusland. I de senere år har han desuden været at finde på scenen sammen med sin søn Shaka Loveless.

Uffe Steen er en af vores bedste og mest unikke guitarister. Han er kendt for en helt speciel og vild teknik, der hænger sammen med, at han vender guitaren omvendt af alle andre. Uffe Steen har i sin lange karriere spillet med et stort antal anerkendte jazz- og bluesnavne. Han er kendt for sit indfølte og medrivende spil og har med sine CD'er med blandt andre Adam Nussbaum på trommer opnået international anerkendelse.

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, leder af Center for Music in the Brain og er derudover en af landets mest benyttede sidemen. Han har spillet på mere end 90 plader og med adskillige internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson og Jukkis Uotila. Han er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil, og som komponist og bassist har han udgivet seks album i eget navn, senest CD'en Leaves of Love featuring Lars Jansson (p), Veronica Mortensen (voc) og Peter Asplund (trp).

Morten Lund er en af Europas mest erfarne og alsidige trommeslagere, elsket og respekteret for sit medlevende og særdeles kreative trommespil. Han medvirker på over 300 indspilninger med navne som Lars Jansson, Sinne Eeg, Cæcilie Norby, Stefano Bollani Trio, Paolo Fresu, Ulf Wakenius, Klüvers Big Band, Århus Jazz Orchestra, NDR Bigband, The Orchestra, Bohuslän Big Band, Lars Danielsson, Bill Frisell, Mark Turner, Mulgrew Miller, Enrico Rava og John Abercrombie. I 2006 modtog han Ben Webster-prisen.


Arrangør
Salling ROOFTOP
21 12 23 56
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C