AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jakob Kullberg - Propounding feat. Kresten Osgood (DK) - Photo: Camilla Winther

Photo: Camilla Winther

Jakob Kullberg - Propounding feat. Kresten Osgood (DK)

20:00

125
Jakob Kullberg (vc, voc), Carolyn Goodwin (cl), Peter Tinning (g, effects), Mariusz Prasniewski (b),Kresten Osgood (drm)

En sangcyklus over digte af Ezra Pound

Dette projekt udspringer af den amerikanske digter Ezra Pounds korte billedskabende digte, over hvilke Jakob Kullberg har skabt værket Propounding, som kan beskrives som en sangcyklus, der musikalsk set trækker spor til alt fra Per Nørgårds musik, free jazz og indie-populærmusik. Pounds ofte yderst korte digte er intertekstuelt forbundet og i dialog med sig selv i Kullbergs drømmelignende musikalske univers.

Propounding vil opleves som ét langt forløb, hvor temaer som drømme og kærlighed bliver behandlet på forskellig vis, blandt andet i kraft af myten om Dafne og Apollon. Dafnes desperate ønske om at undslippe Apollons kærlighed ved at lade sig transformere til et træ behandles både i digtene A Girl og A Tree.

Ezra Pounds evne til at skabe billeder med sin poesi matches af Jakob Kullbergs evner at forme en musik, der ligesom en drøm konstant er i forandring. Musikken udføres af en gruppe af Danmarks førende free jazz-musikere, og netop dette element af improvisatorisk tilgang præger koncertformen.

Til trods for det gennemkomponerede og indie-populært klingende udtryk formes musikken spontant i øjeblikket. 


Arrangør
Radar
86 76 03 44
Billetinfo
Billetter sælges kun i forsalg, intet dørsalg.
Dørene åbnes kl. 19.00. Entré 125 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C