AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jeff Wagner, Viktoria Søndergaard, Frederik Vuust (DK) - Photo: Tir na NÓg

Photo: Tir na NÓg

Jeff Wagner, Viktoria Søndergaard, Frederik Vuust (DK)

15:00

Jeff Wagner (g), Frederik Vuust (p), Viktoria Holde Søndergaard (vib)

Ung triojazz med mod på eksperimenter og improvisation

Frederik Blæsild Vuust er en komponist, pianist og sanger bosiddende i Aarhus. Frederik har sine musikalske rødder i traditionel jazz og fri improvisation, og undersøger gennem sit virke eksperimenterende, tekstuelle og teoretiske udtryk i den improviserende musik.

Under Aarhus Jazz Festival kuraterer Frederik eftermiddagens musikprogram på Tir na nÓg, og til denne koncert spiller han trio med Jeff Wagner og Viktoria Søndergaard.

Jeff Wagner er en guitarist, der trods sin unge alder har studeret og optrådt i Europa og USA, skrevet musik til film og teater og arbejdet med talrige kunstnere. Han har studeret hos nogle af de bedste guitarister (Julian Lage, Lage Lund og Jakob Bro) samt hos nogle af de mest spændende komponister (blandt andre Signe Lykke og Sune Køter Kølster).

Han har arbejdet med en bred vifte af musikere, lige fra Lo-Fi-producer Moo Latte til rapper-vidunderbarnet Sulka, den satiriske digter Veronika Katinka, Absalon String Quartet og rockbandet Nausia.

Viktoria Holde Søndergaard er en ung, frygtløs vibrafonist og komponist samt leder af bandet Baryl, som i 2021 stormede frem på den danske jazzscene med debutalbummet Allerede mandag?. I 2022 blev det Ugens Album på P8-jazz og efterfølgende spillet i rotation på kanalen.

Baryl vandt i 2022 JazzDanmarks Jazzkonkurrence. Senere samme år vandt Viktoria Tivolis Jazzpris og Aarhus Jazztalent, blandt andet for hendes ”indfølende, frygtløse, modne og personlige spil og musikalitet”.

 


Arrangør
Tir na NÓg
86 19 19 10
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C