AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
AddisAbabaBand (DK) - Photo: Givisme & Aarhus Jazztømmerflåde

Photo: Givisme & Aarhus Jazztømmerflåde

AddisAbabaBand (DK)

18:30

150
Olaf Johannes (t-sax), Marco Dania (sax, fl), Christian Tscherning (trb), Scott Westh (trp), Benjamin Lesak Jensen (org, synth), Mikkel Govertz and Jesper Rasmussen (g), Jens Peter Møller (b), Preben Kaels (percussion, vio), Feike van der Woude and Christian Dietrichsen (perc), Martin Robert Madsen (drm)

Intens og swingende afrobeat

AddisAbabaBand er et 12 mand stort orkester fra Aarhus, som spiller intens og svingende afrobeat. Det er et kosmisk fartøj, hvis brændstof er afro, funk, jazz, avantgarde, stramme beats og kollektiv improvisation. Forrest er en skarp og sammentømret hornsektion, som støttes af en superswingende bas-, guitar- og keysgruppe på en bund af besnærende beats.

Bandet har eksisteret siden 2010 og har spillet et væld af koncerter siden da. Både på regionale spillesteder landet rundt, på festivaler og i udlandet. Et af bandets højdepunkter var et menneskehav på Roskilde Festival i 2018.

Musikken skrives og arrangeres i fællesskab. Dette gør AddisAbabaBand til et fantastisk liveband. Det store orkesters samlede input skaber en uimodståelig energi på scenen. Med improvisation som den bærende kraft skabes et rum, hvor alle kan danse væk sammen.

I 2019 udkom pladen II, som var den anden studieplade i en række af fire udgivelser. Pladen har vundet Statens Kunstfonds pris for årets bedste musik og er blevet indstillet til Carl Nielsen-prisen. Derudover blev AddisAbabaBand nomineret til Årets Danske Rootsnavn ved DMA Roots 2020. Senest har bandet haft et samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra, der udmundede i en forrygende koncert til De Grimmeste Aftener, hvor de med 13 ekstra blæsere i ryggen leverede et forrygende show for de talrige fremmødte gæster.

 

3xGivisme Sommerfestival er en todages festival, der finder sted 10. og 11. juli 2021 ved Flemming Bamse Jørgensens Plads.

Aarhus Jazztømmerflåde præsenterer i samarbejde med Givisme-foreningen og Det lille Hus ved Havnen en flydende festival og et støttearrangement for musikere, scenekunst, foreninger og erhvervslivet i Aarhus. 

Scenen indtages over to dage af seks kosmiske, legesyge, energiske og indlevende bands:

Total Hip Replacement, Sam and The Soulmates, AddisAbabaBand, Gammelgaard / Bulow / Hagner, Amy Winehouse Tribute og World Band krydret med lækre serveringer, mellemrumsjazz og pausetango. Der er kælet for vanebrydende rammer og eksotiske miljøer i lækker fusion med Aarhus havnefront. 

Du må ikke gå glip af to uforglemmelige sommerdage ved havnen!


Læs mere om AddisAbabaBand


Læs mere om AddisAbabaBand


Arrangør
Givisme & Aarhus Jazztømmerflåde
61 34 06 04
Co-Arrangør
Det Lille Hus ved Havnen
Billetinfo
Når du køber billet til denne koncert, får du samtidig adgang til dagens andre lækre bands.
Adgang lørdag 10. juli - 150 kr.
Adgang søndag 11. juli - 125 kr.
Begge dage - 250 kr.
Uanset billettype skal du vælge en farvekode: rød, gul eller grøn. Kan du ikke købe den ønskede farve, er denne farvegruppe udsolgt. Farven placerer dig i en publikumsgruppe sammen med gæster, der har købt billet med samme farvekode. Vær opmærksom på dette, hvis I er flere, der gerne vil nyde oplevelsen sammen. Entré 150 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C