AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Horse Orchestra (DK/SE/IS/NO) - Photo: Sun Ship

Photo: Sun Ship

Horse Orchestra (DK/SE/IS/NO)

21:00

120
Erik Kimestad (trp), Ingimar Andersen (sax), Petter Hängsel (trb), Kristian Tangvik (tuba), Jeppe Zeeberg (p), Nicolai Kaas Claesson (b), Rune Lohse (drm)

En ægte musikalsk smeltedigel

Horse Orchestra består af musikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island, og musikken er en fusion af traditionel jazz, hiphop, noise, barok og fri improvisation – altsammen præsenteret med fyrig rock'n'roll-attitude.

Bandet er et vidnesbyrd om en ny generation i nordisk jazz, som har styr på deres musikhistorie og samtidig formår at åbne musikken for et langt bredere publikum.

20'ernes New Orleans møder 60'ernes freejazz tilsat hiphop – med afstikkere til rock og renæssancemusik – og skaber et originalt, humoristisk, postmoderne udtryk, som rækker langt ud over jazzmusikken.

For Horse Orchestra er humor lige så vigtigt som den instrumentale ekvilibrisme og de overbevisende kompositioner. Lytteren bliver på den måde vidne til en humoristisk og livsglad musikalsk fest, som er så smittende, at man med glæde lader sig indhylle i alle gruppens ofte ekstreme klanglige eksperimenter.

Bandets første album Living the Dream (2014) vandt to priser ved Danish Music Awards med begrundelsen:

Bandet bestar af unge musikere, som ikke har nogen respekt for konventionerne. De gør akkurat, hvad de vil uden at skele til, hvad andre musikere gør. De kan kaste sig ud i en New Orleans-komposition fra 1920’erne i det ene øjeblik og jazz fra Chicago fra 60’erne i næste og spille begge stilarter med lige stor overbevisning – samtidig med at de tilfører musikken et personligt og originalt præg.

Horse Orchestra har efterfølgende udgivet albummet Four Letter Word (2016), Video EP 2018 (2018) og albummet The Milkman Cometh (2021). Bandet har optrådt i Danmark, Norge, Island, Tyskland, England, Serbien, Hong Kong og Kina.

"Horse Orchestra er et fantastisk hold, der individuelt og kollektivt leverer varen med imponerende virtuositet og underfundighed."
Berlingske Tidende.

"Living the Dream is a fine and fun introduction to a party band whose performances almost negate Scandinavians’ reputation for humorlessness. At the same time the soloists’ strength and the arrangements’ sophistication suggest investigating the players’ style in less raucous surroundings."
Jazzword.com.


Koncerten med Horse Orchestra markerer starten på den store SHARE Improfest, der forløber over de næste tre dage. Efter koncerten er der jam og fest.

Læs mere om SHARE Improfest her.

 


Læs mere om Horse Orchestra


Arrangør
Sun Ship
40 55 61 23
Co-Arrangør
The Community og Knud's Kiosk
Billetinfo
Studerende 100 kr. Medlemmer af Sun Ship 60 kr. Entré 120 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C