AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Amy Winehouse Tribute - Portrætkoncert (DK/IR) - Photo: Amy Winehouse Tribute

Photo: Amy Winehouse Tribute

Amy Winehouse Tribute - Portrætkoncert (DK/IR)

19:30

Samara Bahrami (voc), Mikkel Uttrup (g, voc)

Hyldest til en legendarisk sanger og sangskriver

Amy Winehouse Tribute er et nystartet konceptband (denne aften i duoversion), som fejrer den legendariske sanger og sangskriver på tiårsjubilæet for hendes alt for tidlige død.

Frontfiguren er den karismatiske sanger Samara Bahrami, som i en vekselvirkning mellem sang og små fortællinger bringer publikum helt tæt på Amy Winehouse. 

Amy Winehouse Tribute er klar til at indtage de danske musikscener for at hylde det fantastiske værk, som sangeren og sangskriveren Amy Winehouse skabte før sin død i 2011. Inden da blev hun kendt for sin egen helt særlige sound med en blanding af jazz og soul, som den lød blandt de sorte sangerinder i 1960 ́ernes Amerika.

Amy Winehouse Tribute spiller et udvalg af numre fra de to første album Frank og gennembruddet Back To Black samt enkelte fra Lioness: Hidden Treasures, som udkom efter Amy Winehouse' død.

Amy Winehouse' musik og lyd bringes til live igen på en måde, der er fuldkommen tro over for de oprindelige værker, mens duoen samtidig bidrager med egne musikalske finesser og fortolkninger. Dertil kommer – mellem numrene – fortællingerne om Amy Winehouse' liv og skæbne. 

– Publikum kan forvente sig mere end blot en koncert med numre af Amy Winehouse. De får også en helhedsoplevelse, hvor fænomenet Amy Winehouse kommer til syne gennem musikken, stilistikken og små historier om hendes musik, familie, forhold og forfald, fortæller frontfiguren Samara Bahrami.

Amy Winehouse døde i en alder af blot 27 år af en blandingscocktail af alkohol og stoffer. Hun levede et stormomsust liv, som blev sat i scene i den kulørte presse, med ulykkelig kærlighed og et omsiggribende misbrug. Samtidig formåede hun i sit korte liv at blive en af sin tids bedst sælgende sangere og sangskrivere. Blandt andet blev hun kåret som årets bedste sangerinde i Storbritannien i 2007 og fik i USA en Grammy Award i 2008 med hele fem priser, blandt andet som bedste nye kunstner, årets sang og årets indspilning.

 

Tricksters Inc. præsenterer i 2021 en portrætkoncertrække med flere nye og spændende projekter med høje ambitioner. Her kan du som publikum vente dig stor og helstøbt koncertoplevelse, hvor du gennem musik og tekster, lysprojektioner og live visuals kommer tættere på en kunstner, der har betydet noget ganske særligt. Med musikken i højsædet og med nogle vanvittig stærke hold, inviteres du til et sansebombardement af en oplevelse. Du kan under Aarhus Jazz Festival opleve Zetterlund Tribute, Amy Winehouse Tribute og Dexterity samt historien om The Jazz Crooner.

 

 


Læs mere om Amy Winehouse Tribute - Portrætkoncert


Læs mere om Amy Winehouse Tribute - Portrætkoncert


Læs mere om Amy Winehouse Tribute - Portrætkoncert


Arrangør
fairbar
60 19 94 77
Co-Arrangør
Tricksters Inc.
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C