Lelo Nika Trio & TipToe Bigband (RS/SE/RO/DK)
Lelo Nika Trio & TipToe Bigband (RS/SE/RO/DK) jazzlive reportage Læs Jazzlive blog
Lelo Nika Trio & TipToe Bigband (RS/SE/RO/DK) foto galleri Fotos fra koncerten
Lelo Nika Trio & TipToe Bigband - Photo: Lelo Nika Trio & TipToe Bigband

Foto: Lelo Nika Trio & TipToe Bigband

Lelo Nika Trio & TipToe Bigband (RS/SE/RO/DK)

Lelo Nika (acc), Thommy Andersson (b), George Mihalache (cimbalom), Torben Sminge (cond), Morten Øberg and Guy Moscoso (a-sax), Finn Henriksen and Hans Mydtskov (t-sax), Ole Visby (bar-sax), Søren Phille Bærbak, Thomasz Dabrowski, Jakob Holdensen and H.C. Erbs (trp), Stefan Ringive, Mikkel Aagaard Nielsen and Anders Ringgaard (trb), John Kristensen (b-trb), Michael Salling (p), Morten Nordal (g), Chano Olskær (drm)


Original og grænsesøgende musik

With no doubt, the best accordion player in the world. Sådan sagde den verdenskendte pianist Joe Zawinul om Lelo Nika. Og nu har du chancen for at opleve Lelo Nika Trio sammen med TipToe BigBand.

Gennem 20 år har serbiske Lelo Nika sammen med den svenske bassist Thommy Andersson udviklet et nyt grænsesøgende tonesprog med baggrund i deres respektive kulturer. Trioen, hvor det tredje medlem er rumæneren George Mihalache, har spillet over hele verden med mange forskellige orkestre af varierende størrelse.

Det gør de nu igen, når musikken bliver arrangeret for TipToe BigBand, som dermed endnu engang kaster sig ud i at forny den traditionelle bigbandgenre. Musikken spænder fra det humoristiske og virtuose til det mørke og intense og er udviklet i fælleskab med stor respekt for hinandens traditioner.

Konstellationen er unik, musikken er original og viljen til at bryde grænser og føre mennesker tættere på hinanden er vigtig nok i sig selv.

Lelo Nika er anerkendt på verdensplan som en af de mest betydningsfulde accordionister i verden og har blandt andre spillet med Joe Zawinul, Richard Bona og Manolo Badrena. Lelo Nika er født i Serbien, men har boet i Danmark størstedelen af sit liv. De sidste 8 år har han været bosat i Malmø, Sverige.

Thommy Andersson har som efterspurgt bassist med sit levende og organiske spil skabt både bevægelse og bund i talrige grupper og genrer – i pop og rock, jazz og crossover. Han har skrevet og arrangeret for strygekvartet, symfoniorkester og bigband. Han spiller med blandt andre New Jungle Orchestra, Alex Riel og Josefine Cronholm m.fl.

George Mihalache er en mester på sit instrument og har i Danmark arbejdet sammen med mange forskellige konstellationer i mange genrer. Blandt andre spillede han med Peter Bastian.

Tiptoe Bigband er Fyns professionelle bigband og er hjemmehørende i Odense. Bandet har eksisteret siden 1994, er en aktiv del af den danske, professionelle bigbandscene og tæller nogle af de bedste musikere, komponister og arrangører med tilknytning til det fynske musikmiljø.

Tiptoe Bigbands vision er at udfordre bigbandformatet ved konstant at søge kunstneriske udfordringer i forskellige musikalske udtryk samt at forny den store orkesterlyd gennem kreative musikalske samarbejder, som rækker ud over bigbandtraditionen.

 

Koncerten kan opleves til Ridehuset Swinger, der igen i år danner rammerne for store musikalske oplevelser og god stemning. Ridehuset Swinger arrangeres af Aarhus Jazz Orchestra. 


Læs mere om Lelo Nika Trio & TipToe Bigband

Lelo Nika Trio & TipToe Bigband (RS/SE/RO/DK)

Billetinfo

Entré 50 kr.

Børn under 12 år 25 kr. Billetprisen er inkl. en øl, vand eller et glas vin, som du henter i baren på Officerspladsen, inden du går ind i Ridehuset, samt en nummeret plads til koncerten. Begrænset antal billetter. Køb billet sammen med dem, du skal høre koncerten med, da der ellers automatisk placeres en tom stol mellem jer pga. Covid-19-retningslinjer.

Ridehuset

Ridehuset
Vester Allé 1
8000 Aarhus
info@ajazz.dk
https://ridehuset.aarhus.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Orchestra
(+45) 30 24 06 62
https://www.aarhusjazzorchestra.dk/
Lelo Nika Trio & TipToe Bigband (RS/SE/RO/DK)

Billeder

Lelo Nika Trio & TipToe Bigband - Photo: Lelo Nika Trio & TipToe BigbandFoto: Lelo Nika Trio & TipToe Bigband

Video