AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Karmen Rõivassepp Quartet (EE/DK) - Photo: Dokk1

Photo: Dokk1

Karmen Rõivassepp Quartet (EE/DK)

15:00

160
Karmen Rõivassepp (voc), Simon Gorm Eskildsen (p), Adrian Christensen (b), Daniel Sommer (drm)

Medrivende melodier og ærlig historiefortælling

Når man første gang hører den estiske jazzsanger og komponist Karmen Rõivassepp, er man klar over, at hun kan noget helt særligt.

Siden hun flyttede til Danmark i 2012, har Karmen Rõivassepp med udgangspunkt i den aarhusianske jazzscene opbygget et hurtigt voksende publikum. Flere og flere uden for det østjyske får i disse år øjnene op for hendes åbenlyse talent. Blandt andet gav hun under Copenhagen Jazz Festival 2021 en stor koncert på Det Kongelige Bibliotek. Hun har desuden optrådt med blandt andre DR Big Band og Aarhus Jazz Orchestra.

Rõivassepp er kendetegnet ved sin nærmest instrumentlignende måde at synge på, en ren klang og sin altid legende natur.

Sammen med de blændende unge musikere Simon Gorm Eskildsen (p), Adrian Christensen (b) og Daniel Sommer (drm) har hun dannet en kvartet, som fortolker hendes originale musik med lejlighedsvise glimt af den store verden af jazzstandarder.

Bandet bevæger sig i et univers af moderne jazz, og inviterer lytteren ind i en verden af oprigtig glæde, ro, melankoli og hengemt smerte gennem medrivende melodier og ærlig historiefortælling.

"The bandleader’s vocals are striking in their purity, her range and her pitching impressive. And she’s harmonically inventive when decorating melodies with intricate, scat-sung phrases [...].“
Thomas Rees, Downbeat Magazine (2018).

"Rõivassepp forekommer at tilhøre den kategori af sangere, som betragter stemmen som et instrument i sig selv. Hendes behandling af hver tone er udsøgt, og hun fremtræder overbevisende med løfter om mere.“
Jakob Hassing, Jazz Special (2018).

 


Arrangør
Dokk1
41 85 66 37
Co-Arrangør
Aarhus Jazzfestival
Billetinfo
Forsalget starter 1. maj. Entré 160 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C