AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
GinmanBlachmanDahl (DK) - Photo: Dokk1

Photo: Dokk1

GinmanBlachmanDahl (DK)

20:00

260
Carsten Dahl (p), Lennart Ginman (b), Thomas Blachman (drm)

Virtuos triojazz, der favner hele musikhistorien

GinmanBlachmanDahl er en enestående trio på den skandinaviske jazzscene i 2022. Bag navnet gemmer der sig tre af landets største musikalske personligheder. 

Thomas Blachman er ikke blot skarp som X-factor dommer, men også som producer og Grammy-vinder ved siden af trommehvervet. 

Carsten Dahl er fhv. professor på Rytmisk Musikkonservatorium og grammyvindende pianist og solist. 

Lennart Ginman fik et gennembrud langt ud over jazzverdenen med Ginman / Jørgensen i 90’erne, var kurator af Summer Sessions på Vallekilde Højskole i mere end ti år og er tidligere musikchef i Copenhagen Jazzhouse. 

De tre formår bedre end nogen anden dansk jazztrio at forene klang, hårdt swing og spiritualitet med sjov og traditioner med personlig fornyelse. Trioen blev som det første danske jazznavn nogensinde udgivet på det legendariske pladeselskab Verve Records. 

Trioens afgrundsdybe tillid til magien i improvisationen imellem de tre instrumentalister er en af grundpillerne i GinmanBlachmanDahls åbne musikalske univers. Ophævelsen af grænsen mellem komposition og improvisation gør deres koncerter til en tilstand af nærmest musikalsk telepati.

Hvor mange jazzartister fokuserer deres udtryk inden for en afgrænset del af jazzens forgreninger og subgenrer, vælger GinmanBlachmanDahl frygtløst og modigt et udgangspunkt, som inkluderer hele musikhistorien fra kompleks kompositionsmusik over jazzens standardrepertoire til nedtonet tidløs minimalisme. Fra stramt pulserende swingbeat til abstrakt opløste frie strukturer.

Samtidsmusik, som nok har rødder i jazzens klassiske smukke melankoli, men som samtidig peger mod et universelt møde mellem tre virtuose instrumentalister. Et forsøg på at sætte tiden i stå i et selvforglemmelsens øjeblik i musikkens tjeneste. Tre instrumenter taler sammen i et sprog renset for smalltalk og automatismer.

Hver især er de topprofiler i den danske musikbranche. De har alle tre omfattende produktioner bag sig og en ekstrem stor kunstnerisk diversitet og frihed i deres tilgang til skabelsesøjeblikket. GinmanBlachmanDahl indgår også fra tid til anden i udvalgte musikalske møder med andre artister. Her bør nævnes Palle Mikkelborg, Nils Petter Molvær, Claus Hempler og Stephen Riley.

Pressen skrev

"Det her er international klasse. Uanset om man forholder sig til forløsningen af kompositioner eller improvisationer."
Gaffa.

"Det er et univers fyldt med traditioner, og ikke mindst den tradition, at jazz er en uophørlig kreativ proces."
Berlingske Tidende.
 

"De klædte hinanden. Klædte musikken. Gav. Og lyttede. Viste, hvad kombinationen af teknisk snilde og kunstnerisk ekvilibrisme kan udmønte sig I." Gaffa.

"Eminente kunstnere, der forstår sig på såvel instrumenter som øjeblikkets magi."
Berlingske Tidende.

"Det er aldeles betagende."
Berlingske Tidende.

 


Læs mere om GinmanBlachmanDahl


Arrangør
Dokk1
41 85 66 37
Co-Arrangør
Aarhus Jazzfestival
Billetinfo
Forsalget åbner 1. maj. Entré 260 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C