AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Fauna 5 (DK) - Photo: HeadQuarters

Photo: HeadQuarters

Fauna 5 (DK)

20:00

75
Scott West (trp), Cesar Joaniquet (sax, cl), Mathias Jæger (sax, synth), Jens Mikkel Madsen (b), Andreas Skamby (drm)

En hyldest til verdens fauna – releasekoncert

På jagt og på vagt – i spring og i dvale – i flok og på egen hånd – på sporet og i skjul. Lyden af Fauna 5 er på én gang enkel og kompliceret, uprætentiøs og sirligt sammensat.

Fauna 5 består af Jens Mikkel Madsen, Scott Westh, Mathias Jæger, Cesar Joaniquet og Andreas Skamby, der alle er fremtrædende musikere fra den aarhusianske jazzscene i forskellige bands som I Think You’re Awesome, Bagland, Addis Abababand og Erum m.fl. 

Denne aften på HeadQuarters bliver helt speciel og festlig, da det bliver den officielle releasekoncert, der markerer udgivelsen af debutalbummet Haptics. Du kan I den anledning få fingrene i den smukke og vellydende LP eller CD med cover art af den skønne grafiker Vibeke Krag Rasmussen.

Musikken udkommer digitalt fredag 3. juni, så tag endelig et lyt, inden vi ses. 

Musikken er skrevet af trommeslager og bandleader Andreas Skamby og tager blandt andet afsæt i dyrelivet og de oplevelser og observationer, der har vakt begejstring, forundring og nysgerrighed hos Andreas. F.eks. de ligheder, Andreas ser i dyrets og menneskets adfærd. 

I det store hele er musikken en hyldest til verdens fauna og afspejles i den legesyge tilgang i gruppens sammenspil. 

”Musikken ligger langt over dagligt vande, og det fortsætter i nummeret Fauna. Orgel i regnskov, blæsere i trækronerne og keyboard som flyvende lydtæppe. Stilen er svær at beskrive, men genreløs, uden for genre eller ligefrem genrefri falder i tankerne. Alle udtryksformer er i spil. Bare ikke de sædvanlige.”
Ebbe Lautrup, JazzLive Blog.

 


Arrangør
HeadQuarters
28 11 71 44
Billetinfo
Entré i døren 100 kr. Entré 75 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C