AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Jazz på Dansk (DK) - Photo: Dokk1

Photo: Dokk1

Jazz på Dansk (DK)

15:00

140
Martin Schack (p), Michael Olsen (sax), Morten Ramsbøl (b), Morten Lund (drm)

Den danske sangskat i nye jazzfortolkninger

NHØP gjorde det. Palle Mikkelborg gør det. Ole Kock Hansen, Hans Ulrik, Finn Ziegler, Jesper Lundgaard, Jacob Fischer gjorde – eller gør – det. Rigtig mange toneangivende jazzmusikere har gjort det gennem tiden. Taget den den danske sangskat og gjort den til grobund for jazzfortolkninger.

Vores fælles arv – de danske sange, salmer og viser – er en regulær guldgrube og en evig kilde til inspiration for danske jazzmusikere. Således også for pianisten og arrangøren Martin Schack, der sammen med sin kvartet Jazz på Dansk har markeret sig som tidens nok mest succesfulde og sammenspillede bud på genren.

Tilbage i 2008 stiftede Schack gruppen og indspillede albummet Jazz på Dansk I, der med afsæt i – og inspiration fra – især legenden Finn Zieglers approach til de danske melodier, blev en stor kommerciel og musikalsk succes, ikke mindst opført live.

Siden har orkesteret ikke set sig tilbage og er i dag et af landets mest flittigt turnerende jazzensembler med flere anmelderroste udgivelser i bagagen.

Gruppen består foruden kapelmester og arrangør Martin Schack af tenorsaxofonist Michael Olsen, kendt fra Aarhus Jazz Orchestra, og en af Europas bedst sammenspillede rytmegrupper, bassist Morten Ramsbøl og trommeslager Morten Lund.

Spilleglæden, formidlingen, nærværet og ikke mindst lysten til at tage på nye eventyr i det i forvejen kendte og elskede repertoire er i højsædet, og derfor er en aften med Jazz på Dansk en unik jazzoplevelse –  hvor man er velkommen til at synge med. 

 


Arrangør
Dokk1
41 85 66 37
Co-Arrangør
Aarhus Jazz Festival
Billetinfo
Forsalget starter 1. maj. Entré 140 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C