AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
A Trace of Toots Thielemans - Haugshøj / Sejthen / Venndt Trio (DK) - Photo: VinDanmark

Photo: VinDanmark

A Trace of Toots Thielemans - Haugshøj / Sejthen / Venndt Trio (DK)

20:00

50
Morten Haugshøj (g), Jacob Venndt (hca, t-g, b), Thomas Sejthen (b)

På sporet af Toots ...

Mundharpenist og multiinstrumentalist Jacob Venndt er i front for denne legende og billedskabende trio, der er på sporet af den kromatiske mundharpelegende Toots Thielemans og hans indflydelse på Venndts mundharpespil og kompositioner.

Repertoiret tager afsæt i et par kendte Toots Thielemans-kompositioner og vignetter og bevæger sig derfra til nogle af de standarder, som Toots også har fortolket, for så at ende i Venndt ́s egne kompositioner.

Musikken er i højeste grad lagt an på improvisation og fortolkning af temaer og melodier, og hvad der lige er til stede i rummet den dag. 

Jacob Venndt er oprindelig uddannet kontra- og elbassist fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse i 2006, men har sideløbende udviklet en forkærlighed for det lille instrument med den melankolske tone.

Han har som mundharpespiller medvirket på DR i både børnetime og fællessangsprogrammer, spillet i mange forskellige jazzsammenhænge som mundharpenist og rejst over store dele af verden, blandt andet så langt væk som til New Zealand, været sideman på adskillige indspilninger, er sponsoreret af det japanske mundharpefirma Suzuki Harmonicas og er tidligere MGK-lærer for den unge danske mundharpestjerne Mathias Heise.

Ved siden af sit virke som multiinstrumentalist er Venndt hyppigt brugt i teatersammenhænge som musiker, kapelmester, komponist og sågar skuespiller.

 


Arrangør
VinDanmark
91 25 25 31
Billetinfo
Entré 50 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C