Weavers - Makiko Hirabayashi (DK/JP)
Weavers - Makiko Hirabayashi (DK/JP) jazzlive reportage Læs Jazzlive blog
Weavers - Makiko Hirabayashi (DK/JP) foto galleri Fotos fra koncerten
Weavers - Makiko Hirabayashi - Photo:  Patricia Pereira

Foto: Patricia Pereira

Weavers - Makiko Hirabayashi (DK/JP)

Makiko Hirabayashi (p, comp), Fredrik Lundin (s-sax, t-sax),Thommy Andersson (b), Bjørn Heebøll (drm, perc)


Makiko Hirabayashi med det nye Weavers

Efter fire anmelderroste plader og internationale turnéer gennem 15 år med sin trio feat. Marilyn Mazur udvider Makiko Hirabayashi sit kreative arbejdsfelt ved at introducere en ny gruppe Weavers med saxofonisten Fredrik Lundin, bassisten Thommy Andersson og trommeslageren Bjørn Heebøll.

Weavers debuterede som klavertrio i 2018 på Mahrajazz, en palæstinensisk jazzfestival i Haifa, hvor de spillede i et hulelignende rum fyldt med dampende energi fra et musikhungrende publikum. Den magiske og spirituelle energi har helt fra starten præget deres musik.

I foråret 2020 fik Makiko Hirabayashi lidt af en åbenbaring i et duosamspil med saxofonisten Fredrik Lundin. Som en naturlig følge fusionerede hun de to projekter og dannede kvartetten Weavers med fokus på den kollektive kreative proces. Med fire stærke stemmer skaber de et dynamisk, innovativt og forfriskende musikalsk univers, der varierer fra jordbundne fortællinger til det sfæriske og abstrakte.

Weavers debutplade blev indspillet i Nilento Studio og udkom på det tyske jazzlabel  Enja i april 2021.

Makiko Hirabayashi er en Japansk pianist og komponist bosat i Danmark siden 1990. Hun har udgivet otte album i eget navn, turneret internationalt med blandt andre sin egen trio med Marilyn Mazur og Klavs Hovman og modtog som komponist DJBFAs Hæderspris i 2020. Hun har en personlig stemme som inkorporerer elementer fra jazz, klassisk musik, musik fra det fjerne Østen og den nordiske klangverden.

Fredrik Lundin er en af de største profiler i sin generation i Skandinavien, kendt for sit dynamiske og ekspressive saxofonspil. Han har i over tre årtier optrådt med både egne orkestre og som sideman i nogle af Europas førende ensembler. Han har udgivet 13 album som leder og modtaget adskillige priser, blandt dem tre Danish Music Awards for årets bedste jazzudgivelse og Ben Webster-prisen. I 2019 blev han tildelt Stamina-prisen for livstidspræstation af DJBFA.

Thommy Andersson er en af de mest eftertragtede bassister i Norden med rødder i den svenske folkemusiktradition. Hans varme tone og sensitive, organiske basspil høres i utallige sammenhænge på tværs af genrer – fra pop til bop, fra punk og heavy til jazz, crossover og avantgarde. Han er også en anerkendt komponist, arrangør og producer og har skrevet mange værker til store ensembler.

Trommeslager og percussionist Bjørn Heebøll er en aktiv del af både rock-, jazz- og avantgardescenen i Skandinavien. Han har vundet flere priser med rockbandet Bisse og medvirket i utallige jazz- og freejazzsammenhænge, hvor han har markeret sig som en kreativ og innovativ trommeslager.

Koncerten er en del af Den Ikoniske Saxofon under Aarhus Jazz Festival 2021.

Koncertrækken hylder instrumentet, der har været en vigtig del af jazzmusikken siden begyndelsen og har fostret legendariske musikere som Ben Webster, Stan Getz, Yusef Lateef og Charlie Parker.

Den Ikoniske Saxofon er støttet af Knud Højgaards Fond, CAC Fonden, STIBOFONDEN, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Gangsted Fonden, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune. Læs mere om Weavers - Makiko Hirabayashi

Læs mere om Weavers - Makiko Hirabayashi

Weavers - Makiko Hirabayashi (DK/JP)

Billetinfo

Entré 140 kr.

Børn u. 12 år 50 kr. Studerende og unge u. 25 år 110 kr. Ingen kørestolspladser. Billetter sælges i forsalg. Salg i døren fra kl. 18.30 på egen mobiltelefon. Coronapas eller gyldig Covid-19-test skal forevises ved indgangen. Covid-19-restriktioner overholdes. Begrænset antal pladser.

Helsingør Theater - Den Gamle By

Helsingør Theater - Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Aarhus
booking@dengamleby.dk
https://www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
https://jazzfest.dk
Co-Arrangør
Helsingør Theater, Den Gamle By
Weavers - Makiko Hirabayashi (DK/JP)

Billeder

Weavers - Makiko Hirabayashi - Photo:  Patricia PereiraFoto: Patricia Pereira

Video