AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Aarhus Jazz Orchestra feat. Caroline Henderson & Steen Jørgensen (DK) - Photo: Musikhuset Aarhus

Photo: Musikhuset Aarhus

Aarhus Jazz Orchestra feat. Caroline Henderson & Steen Jørgensen (DK)

20:00

350
Caroline Henderson and Steen Jørgensen (voc), Aarhus Jazz Orchestra

To store stemmer og et bigband i topform åbner Aarhus Jazz Festival

Oplev Aarhus Jazz Orchestra i et unikt musikalsk møde med Caroline Henderson og Steen Jørgensen, når de sammen åbner Aarhus Jazz Festival i Musikhuset med en koncert, der forener den store bigbandlyd med Caroline Hendersons sprøde stemme og Steen Jørgensens dybe klang. 

Med Nikolai Bøgelund ved roret vil publikum opleve et bigband i topform, når de tager på en musikalsk rejse gennem Caroline Henderson og Steen Jørgensens imponerende bagkatalog krydret med nogle af de store jazzhits fra musikhistorien. 

Steen Jørgensen, der er kendt fra Sort Sol, udsendte i 2013 soloprojektet Standards for Living, hvorefter han har turneret med guitaristen Rune Kjeldsen på landets spillesteder. Repertoiret er en blanding af sange fra Steen Jørgensens egen solokarriere, Sort Sol-numre og modige fortolkninger af navne som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk. Foruden dette har Jørgensen kørt det succesfulde sideprojekt Ginman / Jørgensen, og han har optrådt i diverse film og teaterstykker. 

Caroline Henderson har gennem årene markeret sig som en af de stærkeste sangere i nyere dansk musikhistorie med et musikalsk udtryk, der henter inspiration i både jazz, blues, pop og elektroniske toner. Hendersons kunstneriske formåen er imponerende med en karriere, der spænder fra prisvindende pladeudgivelser, massive radiohits, anmelderroste koncerter og udsolgte turnéer til film- og tv-optrædener samt anerkendte roller i teaterkoncerter.

Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt bigband bestående af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene. Orkesteret har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vores tid, blandt andre Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman og Dee Dee Bridgewater.     


Arrangør
Musikhuset Aarhus
89 40 40 40
Billetinfo
Billetpriser: 350-400 kr. Entré 350 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C