AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Windfeld / Mockunas (DK/LT) - Photo: Hreinn Gudlaugsson

Photo: Hreinn Gudlaugsson

Windfeld / Mockunas (DK/LT)

21:15

100
Liudas Mockunas (sax,cl), Christian Windfeld (drm)

Duojazz på højeste niveau

Den litauiske blæser Liudas Mockunas og den danske percussionist Christian Windfeld har siden deres første møde i Estland i 2013 haft en glimrende musikalsk forbindelse.

I deres komplet improviserede forestillinger rejser de vidt og bredt fra rasende, energiske og transe-lignende øjeblikke til de minimalistiske, reducerede og næsten romantiske. Deres musik er inspireret af europæisk improviseret musik, fri jazz, moderne klassisk musik og folklore.

Begge musikere har haft omfattende solokarrierer, og deres individuelle, minutiøse undersøgelse af deres instrumenter løfter denne duo til et nyt niveau. Duoen har optrådt på spillesteder og festivaler i Danmark, Litauen, Estland, Tyskland og Tjekkiet.

Liudas Mockunas har været aktiv på den europæiske jazzscene som solist og en del af lederskabet for bands såsom Pasborg - Mockunas Toxikum, Saga Quartet, Red Planet, Kablys, samt duoer med Marc Ducret, Ryoji Hojito og Vladimir Tarasov. Han er medlem af Pasborgs Odessa 5, Vladimir Tarasov Trio, Copenhagen Art Ensemble, og det litauiske New Music-ensemble Gaida.

Liudas Mockunas kreative interesser fokuserer på improviseret musik og den eksperimenterende jazzscene.

I 2004 vandt Liudas Mockunas og Stefan Pasborg-bandet Toxikum en Danish Music Award for albummet Toxikum. Dertil har Liudaa Mockunas også modtaget flere andre priser.

Christian Windfeld bor i Århus og turnerer ofte verden rundt som en lilletrommesolist med en række forskellige grupper. Christian Windfeld har medvirket på over 40 pladeudgivelser over hele verden med forskellige bands, herunder Flamingo, Ellipsis, FØRSTEPERSONENTAL, Kolonihaven Unikum og Admiral Awesome.

I 2015 modtog han det 2 år lange, eftertragtede tildeling “Den unge elite” fra Statens Kunstråd.

Obs!
Koncerten er anden del af en dobbeltkoncert, hvor Marc Ducret SHOUT – Solo spiller tidligere samme aften. 


Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Billetinfo
Entré 100 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C