AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Loveless Blue Jazz Quintet (DK/US) - Photo: CasaV58

Photo: CasaV58

Loveless Blue Jazz Quintet (DK/US)

20:00

120
James Loveless (voc), Kristian Fogh (p), Niels Mathiasen (sax), Jørgen Nielsen (b), Jens Kristian Dam (drm)
NB! KUN FÅ BILLETTER
 
Jazzstandarder med en blå tone
 
Man siger, at jazzen har en del af sine rødder i blues. Kernen i begge musikformer er improvisation og muligheden for at udfolde musikalsk personlighed. Men typisk for de store jazzklassikere er, at de oftest bygger på tekster og melodier, der kan tåle at blive taget op igen og igen, og som stadig kan nyfortolkes.
 
Sangeren James Loveless har i mange år været den dynamiske frontfigur i det prisvindende bluesband Shades of Blue. Det er han stadig, men har samtidig en dyb kærlighed til de mange tekster og melodier, der gennem tiden er blevet fortolket af jazzens store stilskabere.
 
Tiden er kommet til at udleve denne kærlighed, og i 2019 trådte en ny og interessant konstellation ind på musikscenen: Loveless Blue Jazz Quintet. Et band, der rummer nogle af dansk musiks mest kompetente og alsidige musikere.
 
Repertoiret er kendte og mindre kendte jazzstandarder fortolket med en umiskendelig blå tone og en energi, der afspejler musikernes baggrund.

Pianisten Kristian Fogh er fast medlem af Mike Andersen band og Lars Lilholt Band og udgav i 2019 en CD med egne jazzinspirerede kompositioner.

Saxofonisten Niels Mathiasen medvirker som studiemusiker på et utal af udgivelser gennem de sidste 30 år og turnerer med blandt andre Gnags, Poul Krebs og prisvindende Grarup All Stars.

Trommeslageren Jens Kristian Dam er ligeledes fast medlem af Mike Andersen Band samt HP Langes band foruden at være en first call-trommeslager i en bred vifte af genrer.

Kontrabassisten Jørgen Nielsen har i mange år været en aktiv medspiller på den danske rock- jazz- og bluesscene som medlem af blandt andre Frimer Band, Bourbon Street Jazzband og River Jazz & Bluesband.

Arrangør
CasaV58
26 20 65 46
Billetinfo
Entré i døren 130 kr.
Dørene åbnes kl. 19.00. Entré 120 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C