Beskrivelse

Abekejser ((DK))

Jeppe Lavsen (g), Jon Døssing (synth), Adrian Christensen (b), Rasmus Fisker (drum machine), Frederik Bülow (drm)

Svedig beatbaseret jazztronica

Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kobles sammen i en farverig junglemaskine. Abekejser svinger sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og groovy hooks.

Ingen musikalske dogmer er sikre. I junglen bor Abekejseren, og når han holder fest, er det til tonerne af den svedigste omgang beatbaseret jazztronica.

Selvom hovedparten af de fem musikere har en baggrund i jazz og verdensmusik, er kontrabassen smidt på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektronisk drum machine og akustisk trommesæt. Ovenpå leverer knitrende synthesizers og effektmættede guitarer episke harmonier og fængende melodier.

Så uanset om du er mest klar på at sidde i sofaen og drømme dig væk, eller om den står på svedig dansefest, er Abekejserens tro væbnere leveringsdygtige i soundtracket.

De musikalske inspirationer trækker tråde til bands som Jaga Jazzist, Snarky Puppy, Hiatus Kaiyote og Weather Report, men Abekejser er alligevel helt sin egen. En ny dansk lyd, der er svær at sætte i bås.

I oktober 2019 udgav Abekejser debutalbummet Floating Through The Universe på det norske pladeselskab AMP Music & Records. Albummet fik gode anmeldelser i ind- og udland og vandt Jazznytprisen 2019 for årets udgivelse.

ebook.com/Abekejser

Info

17/07/2020 16:00 - :


Entré Kr. 120Arrangør

Radar
(+45) 30 27 61 67
www.radarlive.dk

Genre

Rock/Pop/Jazz
World/Latin/Folk
Media
  • Abekejser - Photo: Foto: