Jan Harbeck Quartet (DK)
Jan Harbeck Quartet (DK) foto galleri Fotos fra koncerten
Jan Harbeck Quartet - Photo: Søren Wesseltoft

Foto: Søren Wesseltoft

Jan Harbeck Quartet (DK)

Jan Harbeck (t-sax), Henrik Gunde (p), Eske Nørrelykke (b), Anders Holm (drm)


Ben Webster swinger med

Jan Harbecks stemningsfulde og udadvendte spil befinder sig i den store swingtradition. Han fremstår aldeles original, ekstrem stilsikker og som en musiker, der graver dybt i sin jazz, og som kender betydningen af nærvær.

Kun få er i stand til at blæse så megen sjæl i en jazzballade som ham. Thomas Michelsen skrev således i Politiken: Vi havde engang Ben Webster til at vække sjælen. I dag har vi Jan Harbeck!

Og det er egentlig underligt, at den 43-årige tenorsaxofonist ikke tidligere har udgivet en hyldest til ”Big Ben”, der boede i København i en årrække, og som ligger begravet her og stadig inspirerer. Den kommer her.

Med på scenen har Jan Harbeck kapaciteter som Henrik Gunde, med hvem han i 2018 vandt Ben Webster-prisen. Eske Nørrelykke swinger med sine rolige, stædige basfigurer, og Anders Holm tager sig af trommerne. 

Den karismatiske tenorsaxofonist og komponist har ud over den prestigefyldte Ben Webster-pris også vundet en Danish Music Award og modtaget Bent Jædig-prisen.

Sammen med sin faste gruppe har Jan Harbeck længe været fast ingrediens på de fleste af landets jazzscener, ligesom bandet har spillet med stor succes rundt omkring i Europa. 

Bandets udgivelser har gennem det sidste årti været blandt de absolut bedst sælgende danske instrumentale jazzplader.

Jan Harbeck spiller også med orkestre som Tivolis Big Band, Niels Jørgen Steens Monday Night Big Band, The Orchestra og i trommeslageren Snorre Kirks band.

 

Koncerten er en del af Den Ikoniske Saxofon under Aarhus Jazz Festival 2021.

Koncertrækken hylder instrumentet, der har været en vigtig del af jazzmusikken siden begyndelsen og har fostret legendariske musikere som Ben Webster, Stan Getz, Yusef Lateef og Charlie Parker. 

Den Ikoniske Saxofon er støttet af Knud Højgaards Fond, CAC Fonden, STIBOFONDEN, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Gangsted Fonden, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune. 

 Læs mere om Jan Harbeck Quartet

Læs mere om Jan Harbeck Quartet

Jan Harbeck Quartet (DK)

Billetinfo

Entré 140 kr.

Børn u. 12 år 50 kr. Studerende og unge u. 25 år 110 kr. Ingen kørestolspladser. Billetter sælges i forsalg. Salg i døren fra kl. 13.00 på egen mobiltelefon. Coronapas eller gyldig Covid-19-test skal forevises ved indgangen. Covid-19-restriktioner overholdes. Begrænset antal pladser.

Helsingør Theater - Den Gamle By

Helsingør Theater - Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Aarhus
booking@dengamleby.dk
https://www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
https://jazzfest.dk
Co-Arrangør
Helsingør Theater, Den Gamle By
Jan Harbeck Quartet (DK)

Billeder

Jan Harbeck Quartet - Photo: Søren WesseltoftFoto: Søren Wesseltoft

Video