Jakob Elvstrøm DJnSax (DK)
Jakob Elvstrøm DJnSax - Photo: Anne Kai

Foto: Anne Kai

Jakob Elvstrøm DJnSax (DK)

Jakob Elvstrøm (sax)


Blue and funky jazz

Jakob Elvstrøm har i mange år samlet på musik fra jazzens funky periode i 60’erne og 70’erne. Musik, der er beskrevet som souljazz, acidjazz og lounge.

Denne eftermiddag tager han hele samlingen af mange hundrede numre fra perioden med ind på ARoS og spiller live-sax ovenpå.

Musikken har han et indgående kendskab til, idet han har spillet mange af numrene i sin acidjazz-kvartet Jakob Elvstrøm Quartet, der i 90’erne var fast bestanddel på Copenhagen Jazzhouse' scene.

Selvom meget af musikken er 50 år gammel, har den vist sig at være særdeles bæredygtig. En af grundene er, at den er blevet samplet og brugt på det ene hiphopnummer efter det andet. DJ’s over hele verden har også genopdaget musikken, og den bliver i dag spillet over hele verden.

Jakob Elvstrøm er en særdeles aktiv musiker, der blandt andet spillede saxofon i Aarhus Teaters anmelderroste opsætning af David Bowie-musicalen Lazarus i efteråret 2019. (Efter coronanedlukningen opføres musicalen på Det Kgl. Teater i København i 2021).

Jakob Elvstrøm er uddannet på den Rytmiske Afdeling ved Det Jyske Musikkonservatorium og har spillet med en række af Danmarks bedste jazzmusikere: Cæcilie Norby, Jesper Thilo, Sigurd Barrett, Kjeld Lauritsen, Uffe Steen, Hugo Rasmussen, Jakob Bro, Lars Jansson (SE), Veronica Mortensen og mange andre. Han har udgivet fem cd’er i eget navn, der blandt andet spilles på DR P3, P4 og P8 Jazz. 


Jakob Elvstrøm DJnSax (DK)

Billetinfo

Fri entré

Fredagshygge på tagterrassen under regnbuen med gratis adgang efter betalt entré til museet.

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum
Aros Allé 2
8000 Aarhus
info@aros.dk
https://www.aros.dk/da/
Vis på Kort

Arrangør

ARoS Aarhus Kunstmuseum
(+45) 87306600 / 51343247
https://www.aros.dk/da/
Jakob Elvstrøm DJnSax (DK)

Billeder

Jakob Elvstrøm DJnSax - Photo: Anne KaiFoto: Anne Kai
Jakob Elvstrøm DJnSax - Photo: Anne KaiFoto: Anne Kai

Video