Svaneborg Kardyb (DK)
Svaneborg Kardyb - Photo: VinDanmark

Foto: VinDanmark

Svaneborg Kardyb (DK)

Nikolaj Svaneborg (wurlitzer, synth, p), Jonas Kardyb (drm, perc)


Smukke melodier og afdæmpet coolness

For to år siden debuterede jazzduoen Svaneborg Kardyb med Knob. I efteråret 2020 fulgte de op med albummet Haven, og nu giver duoen koncert på VinDanmark under Aarhus Jazz Festival 

De seneste syv-otte år har de to jyder Nikolaj Svanborg og Jonas Kardyb, der mødte hinanden på musikkonservatoriet i Aalborg, spillet alt fra pop til afrobeat. Men det var i jazzen, at musikken gik op i en højere enhed. Og så gik det pludseligt stærkt.

Siden de i foråret 2019 sendte debutalbummet Knob på gaden, har de været på det musikalske jazzlandkort. Albummet blev ugens album på P8 Jazz, og en måned efter udgivelsen blev duoen belønnet ved Danish Music Award, hvor de tog priserne Bedste komposition og Årets nye Danske Jazznavn.

Samme måned løb de med sejren i JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge musikere – Jazzkonkurrencen 2019. Juryens bedømmelse lød:

Svaneborg Kardyb leverer smukke melodier, organiske overgange med en elektronisk vibe og en afdæmpet coolness. De præsenterede os modigt for en minimalisme med et klart kunstnerisk overskud med et fantastisk og organisk groove og sammenspil, som var både elastisk og dynamisk.

Siden fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland.

I efteråret 2020 udgav de deres andet album Haven, som er en hyldest til naturen og det simple. Her findes roen i hverdagslarmen, det langsomme i travlheden og muligheden i en verden af alt for mange muligheder.


Læs mere om Svaneborg Kardyb

Svaneborg Kardyb (DK)

Billetinfo

Entré 249 kr.

VinDanmark

VinDanmark
Kystpromenaden 2
8000 Aarhus
claus@vindanmark.com
https://www.vindanmark.com/
Vis på Kort

Arrangør

VinDanmark
(+45) 91 25 25 31
https://www.vindanmark.com/
Svaneborg Kardyb (DK)

Billeder

Svaneborg Kardyb - Photo: VinDanmarkFoto: VinDanmark

Video