Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch (DK/GB)
Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch (DK/GB) jazzlive reportage Læs Jazzlive blog
Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch (DK/GB) foto galleri Fotos fra koncerten
Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch - Photo: The Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch

Foto: The Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch

Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch (DK/GB)

Jens Chr. "Chappe" Jensen (cond), Soweto Kinch (sax, rap), Turid Guldin (voc), Ole Visby, Julie Kjær, Nikolai Schneider, Jacob Danielsen and Harald Langåsdalen (sax), Søren Phille Bærbak, Bent Hjort, Jakob Sørensen and Rene Damsbak (trp), Jens Kristian Bang, Jonas Lindh, Kirstine Kjærulf Ravn and Anders Østergaard Frandsen (trb), Rasmus Svale (tuba), Aske bode (key), Sisse Foged Hyllested (b), Espen Laub von Lillienskjold and Jais Paulsen (drm), Magnus Lindgaard Jochumsen (perc)


The Blood Sweat Drum + Bass Astonishing Visual Experience feat. Soweto Kinch

Musikhuset Swinger glæder sig til at byde velkommen til Danmarks ubetinget største, mest eksperimenterende og ikke mindst mest legesyge rytmiske ensemble Blood Sweat Drum + Bass (BSD+B).

I 2021 fejrede orkesteret sit 20-års jubilæum, og i løbet af 2022 vender det for alvor tilbage til sine rødder i den mere urbane musik.

Det sker i et unikt samarbejde med den engelske saxofonist og rapper Soweto Kinch, som BSD+B vil lave hele to samarbejder med som en del af Music City Aarhus 2022.

Den første koncert kan opleves til Aarhus Jazz Festival denne eftermiddag i Musikhuset Aarhus.

Her præsenteres Soweto Kinch dels i numre fra hans udgivelse The Black Peril, hvor han eksperimenterer med lyden af ragtime, proto-jazz, vestindisk folklore og klassiske værker af sorte komponister fra det seneste århundrede – en periode med betydningsfulde sociale forandringer.

Samtidigt udforskes tråde til moderne former for dansemusik, herunder hip-hop og trap – alt arrangeret specielt til lejligheden for BSD+B. Derudover er Soweto Kinch også solist i orkesterets store bagkatalog sammen med alle bandets andre fantastiske solister.

Hele koncerten bliver suppleret med en interaktiv visuel oplevelse af Svend Ejnar Fisker Langkjær.

Den prisvindende altsaxofonist og rapper Soweto Kinch er en af de mest spændende og alsidige unge musikere på de britiske jazz- og hiphop-scener. Han er uden tvivl en af de få artister i begge genrer med en uddannelse i moderne historie fra Oxford University, og han har oparbejdet en imponerende liste af udmærkelser og priser på begge sider af Atlanten – herunder en Mercury Music Prize-nominering, to UMA Awards og en MOBO for Best Jazz Act i 2003. I oktober 2007 vandt han sin anden MOBO Award i The O2 Arena i London, hvor han også blev annonceret som vinder i Best Jazz Act-kategorien – en kategori med hård konkurrence fra artister som Wynton Marsalis.

Svend Ejnar Fisker Langkjer er en elektronisk komponist og digital kunstner, uddannet ved DIEM på Det Jyske Musikkonservatorium, der i en årrække har været interesseret i sammenspillet mellem AI og menneskelig kreativitet. På det seneste har han arbejdet fokuseret på mønstergenkendelse og autonomi: at få en computer til at registrere, genkende og interagere med de komplekse lydmønstre, der danner grundlaget for vores egen musikalske forståelse. 

Svend Ejnar Fisker Langkjær har arbejdet med disse metoder på forskellig vis i sin egen musik og er i forbindelse med dette projekt interesseret i at arbejde videre med interaktionen mellem orkester og grafiske repræsentationer af mønstergenkendelse. Det endelige resultat vil være en koncertoplevelse, hvor den visuelle side søger at afspejle lydbilledet på en ny og interessant måde.

Om Musikhuset Swinger
Ridehuset Swinger flytter hjemmefra! – På grund af et stort byggeprojekt nær Ridehuset har Aarhus Jazz Orchestra udvidet sit samarbejde med Musikhuset Aarhus og glæder sig til at invitere publikum indenfor til det helt nye, og alligevel helt velkendte, “Musikhuset Swinger”.
 
13. - 16. juli kan jazzglade festivalgængere nyde fællesskab, mad og store musikalske oplevelser i Musikhusets foyer og i Musikhusparken – med fri entré til alle koncerter. Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde indenfor til Musikhuset Swinger.
 


Læs mere om Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch

Læs mere om Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch

Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch (DK/GB)

Billetinfo

Fri entré

Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus
Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus
billetsalg.mus@mkb.aarhus.dk
https://musikhusetaarhus.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Orchestra
(+45) 30 24 06 62
https://www.aarhusjazzorchestra.dk/
Co-Arrangør
Musikhuset Aarhus
Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch (DK/GB)

Billeder

Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch - Photo: The Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto KinchFoto: The Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch
Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch - Photo: The Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto KinchFoto: The Blood Sweat Drum + Bass feat. Soweto Kinch

Video