AARHUS JAZZ FESTIVAL
8. - 15. juli 2023
Lars Jansson / Thomas Agergaard Duo (DK/SE) - Photo: Rishi © Arts Music 2022

Photo: Rishi © Arts Music 2022

Lars Jansson / Thomas Agergaard Duo (DK/SE)

17:00

140
Thomas Agergaard (sax), Lars Jansson (p)

Fordybelse i musikkens uendelig dybe nu

Lars Jansson og Thomas Agergaard er to sværvægtere på den danske jazzscene med et langt samarbejde siden halvfemserne bag sig. Duoen er denne sommer aktuel med en ny udgivelse, og derfor har jazzfestivalen inviteret dem til at spille en koncert i de helt særlige omgivelser i Aarhus Domkirke. Repertoiret er musik komponeret til dette samarbejde.

Lars Jansson er en af skandinaviens mest betydelige jazzpianister med fantastisk timing, anslag og teknisk overskud, der kun er de færreste forundt. Thomas Agergaard har i flere årtier begejstret med sit medrivende og personlige saxofonspil i en lang række sammenhænge. Begge har igennem deres liv med musikken været dedikeret til en søgen efter et personligt og ærligt udtryk igennem meditation og fordybelse i musikkens uendelig dybe nu.

Agergaards udgivelse Green Cities, indspillet i 1995, udkom først i maj 2021 og har allerede ramt to millioner streams. Green Cities er udkommet som et led i Agergaards retrospektive udgivelsesserier. Højdespringeren på Green Cities er netop en Lars Jansson-ballade The Great Belonging, og det er blandt andet musik fra denne udgivelse, man kan opleve ved koncerten i Aarhus Domkirke.

___

Koncerten er en del af årets koncertrække i Aarhus Domkirke, der centrerer sig om jazzmusik med flygelet i centrum.

Tak til Juhl-Sørensen for sponsorering af flygel til koncerten. 

 


Læs mere om Lars Jansson / Thomas Agergaard Duo


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Co-Arrangør
Aarhus Domkirke
Billetinfo
Studerende og unge under 25 år 110 kr. Børn til og med 12 år 50 kr. Billetter i forsalg og salg på døren fra kl. 16.30. Entré 140 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C