Andreas Toftemark Quartet (DK/SE)
Andreas Toftemark Quartet - Photo: Rasmus Cornelius

Foto: Rasmus Cornelius

Andreas Toftemark Quartet (DK/SE)

Andreas Toftemark (sax, comp), Calle Brickman (p), Felix Moseholm (b), Andreas Svendsen (drm)


Nutidigt bud på den klassiske jazzlyd

Andreas Toftemark Quartet byder på en kombination af kapelmesterens egne kompositioner og nye originale arrangementer af sange fra The Great American Songbook. Med en fælles respekt for jazztraditionen og en legende tilgang til musikalske former, harmonier, improvisationer og rytmer skaber gruppen musikken sammen. Repertoiret byder på swing, blues, ballader, latin, tango, åbne grooves og powerjazz. Alt sammen elegant fremført med et nutidigt touch.

For to år siden vendte Andreas Toftemark tilbage fra New York for at etablere sig på den danske og europæiske musikscene. Det blev til Andreas Toftemark Quartet, der består af fire fremadstormende musikere, der alle er internationalt uddannede jazzmusikere med ambitioner om at skabe et nyt bud på den klassiske jazzkvartet anno 2021. 

Andreas Toftemark spillede ca. et job om dagen i New York, indtil alt lukkede ned, og hvor han stod for at skulle indspille sit debutalbum. Da alle danske musikere efter hans hjemkomst var i samme situation, gik Andreas Toftemark i gang med at skrive mere musik og arrangere jam sessions. Her fandt han sammen med Calle, Andreas og Felix, der alle elsker, lever og ånder for jazz og som ham selv finder inspiration fra John Coltrane, Charlie Parker og Lester Young.

Det resulterede i udgivelsen af gruppens debutalbum A New York Flight! i 2021 i samarbejde med tonemester Henrik Holst Hansen på April Records, en af de mest toneangivende pladeselskaber for fremadstormende ny dansk jazzmusik. Udgivelsen er bl.a. af anmeldere blevet kaldt "en prisværdig perle. Jazzmusikken er moden, moderne og melodisk. I momenter sart, i andre momenter kraftfuld."

Vi glæder os til at opleve den gamle sal i Helsingør Theater (Den Gamle By) som ramme om dette bud på nutidig musik med benene solidt plantet i jazztraditionen.

 Læs mere om Andreas Toftemark Quartet

Læs mere om Andreas Toftemark Quartet

Andreas Toftemark Quartet (DK/SE)

Billetinfo

Entré 150 kr.

Enhedspris 150 kr. Studerende og unge u. 25 år 110 kr. Forsalg på jazzfest.dk og yourticket.dk. Salg på døren fra kl. 18.15. Døre til sal åbnes kl. 19.15. Ingen kørestole i salen.

Helsingør Theater - Den Gamle By

Helsingør Theater - Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Aarhus
booking@dengamleby.dk
https://www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
https://jazzfest.dk
Co-Arrangør
Den Gamle By
Andreas Toftemark Quartet (DK/SE)

Billeder

Andreas Toftemark Quartet - Photo: Rasmus CorneliusFoto: Rasmus Cornelius
Andreas Toftemark Quartet - Photo: Birgit TengbergFoto: Birgit Tengberg
Andreas Toftemark Quartet - Photo: Rasmus KorneliusFoto: Rasmus Kornelius

Video