AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Hess / Vuust / Vuust Trio  (DK) - Photo: Tir Na Nóg

Photo: Tir Na Nóg

Hess / Vuust / Vuust Trio (DK)

23:00

Nikolaj Hess (p), Peter Vuust (b), Mikkel Vuust (drm)

En forrygende aften i jazzens tegn 

Hess / Vuust / Vuust Trio er efterhånden ved at blive husorkester på Tir na nÓg under jazzfestivalen – og i år er ingen undtagelse. Denne aften vil byde på en helt særlig jam session, hvor de tre dygtige musikere vil spille op til hinanden ved at trække på kendte jazzklassikere, egne kompositioner og improvisation.  

Nikolaj Hess er en af de flittigst brugte pianister i både danske og internationale sammenhænge. Han har blandt andet udgivet Nikolaj Hess Micro Chapters og Nikolaj Hess Rhapsody, vundet DMA-prisen 2014 for årets jazzudgivelse Music for Mum and Dad med 3xHess og spillet sin egen musik i Lars Von Triers film Melancholia.

Desuden har han været særdeles aktiv på plade- og koncertfronten med Nikolaj Hess Trio, Hessismore, Hess / Skou samt Caroline Henderson og har desuden spillet med navne som Lee Konitz, Benny Golson og Etta Cameron.

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, leder af Center for Music in the Brain og er derudover en af landets mest benyttede sidemen. Han har spillet på mere end 100 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson og Jukkis Uotila.

Peter Vuust er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil, og som komponist og bassist har han udgivet syv album i eget navn, senest Further To Fly, som udkom i april 2022 med familiebandet 5 x Vuust. Desuden har han været nomineret til en DMA for cd’en September Song.

Mikkel Vuust er en af landets mest talentfulde unge trommeslagere. Han har sin unge alder til trods spillet med navne som Jakob Fisher, Uffe Steen, Henrik Gunde og Sinne Eeg. Han studerer lige nu på Manhattan School of Music i New York og er CD-aktuel med albummet Further To Fly sammen med familiebandet 5 x Vuust.

 


Arrangør
Tir na NÓg
86 19 19 10
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C