Bojsen/Friis/Addemos (DK)
Bojsen/Friis/Addemos - Photo: Fotograf: Kristine Bjørg Frank Bojsen

Foto: Fotograf: Kristine Bjørg Frank Bojsen

Bojsen / Friis / Addemos (DK)

Henrik Bojsen (sax), Søren Bo Addemos (g), Peter Friis (b)


Århusjazz med en stærk og rutineret besætning

Repertoiret rummer både danske og udenlandske hits, egne kompositioner og standarder – jazzede udgaver af numre af Django Reinhardt, Charles Mingus, Kim Larsen, George Harrison, Scarlet Pleasure og Hans Ulrik – ballader, bossanovaer, blues og bop.

Fremførelsen er karakteriseret ved årvågent samspil, smukke melodiske temaer og medrivende soloer. Og alt sammen bliver serveret med historier, der involverer publikum og skaber den gode oplevelse med musikken, musikerne og sidemanden.

Saxofonist Henrik Bojsen har spillet jazz med Lisbeth Iversen, Heine Hansen samt flere bigbands i Aarhusområdet, og han har afro og world i sit musikalske DNA fra Ngogo Highlife. Bojsen/Friis/Addemos giver plads til Henriks passion for komposition, og repertoiret tilføres et umiskendeligt og originalt nordisk islæt. Solistisk er han dybt fortrolig med jazz og blues og tilfører musikken nerve gennem en særlig rytmisk og klanglig tilgang.

Guitarist Søren Bo Addemos har sat sit præg på dansk og aarhusiansk jazz i årtier som fast medlem af Klüvers Big Band/Aarhus Jazz Orchestra og et væld af duoer, trioer, kvartetter osv., ikke mindst på Århus Jazz Festival. Søren er både en markant og spændende solist og en indfølende og farverig akkompagnatør, som præger trioen med sit karakteristiske udtryk og personlige tonesprog.

Kontrabassist Peter Friis er allestedsnærværende på jazzscenen i Aarhus med navne som Karmen Rõivassepp, Jesper Thilo og Jens Christian Kwella. Peter funderer musikken med sit umiskendelige rytmiske drive tilsat perkussive farvelægninger. Samtidig er han en modig solist, der løfter musikken melodisk og klangligt og giver trioen et fyldigt og mættende udtryk.

 


Bojsen/Friis/Addemos (DK)
Bojsen/Friis/Addemos (DK)

Billeder

Bojsen/Friis/Addemos - Photo: Fotograf: Kristine Bjørg Frank BojsenFoto: Fotograf: Kristine Bjørg Frank Bojsen
Bojsen/Friis/Addemos - Photo: Fotograf: Kristine Bjørg Frank BojsenFoto: Fotograf: Kristine Bjørg Frank Bojsen

Video