AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Nikolaj Hess & Peter Vuust (DK) - Photo: Salling ROOFTOP

Photo: Salling ROOFTOP

Nikolaj Hess & Peter Vuust (DK)

13:00

Nikolaj Hess (p), Peter Vuust (b)

Duojazz fra øverste hylde

Denne eftermiddagskoncert byder på en skøn duokoncert med Peter Vuust og Nikolaj Hess. De har gennem årene spillet i alverdens konstellationer, men vil på Salling ROOFTOP optræde som duo med både standarder og egne kompositioner.

Nikolaj Hess er en af de flittigst brugte pianister i både danske og internationale sammenhænge. Han har blandt andet udgivet Nikolaj Hess Micro Chapters og Nikolaj Hess Rhapsody, vundet DMA-prisen 2014 for årets jazzudgivelse Music for Mum and Dad med 3xHess og spillet sin egen musik i Lars Von Triers film Melancholia.

Desuden har han været særdeles aktiv på plade -og koncertfronten med Nikolaj Hess Trio, Hessismore, Hess / Skou samt Caroline Henderson og har desuden spillet med navne som Lee Konitz, Benny Golson og Etta Cameron.

Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, leder af Center for Music in the Brain og er derudover en af landets mest benyttede sidemen. Han har spillet på mere end 100 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson og Jukkis Uotila.

Peter Vuust er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil, og som komponist og bassist har han udgivet syv album i eget navn, senest Further To Fly, som udkom i april 2022 med familiebandet 5 x Vuust. Desuden har han været nomineret til en DMA for cd’en September Song.

 


Arrangør
Salling ROOFTOP
21 12 23 56
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C